Уорън Бъфет е един от най-умелите инвеститори в историята. Често

...
Уорън Бъфет е един от най-умелите инвеститори в историята. Често
Коментари Харесай

Умението, което според Уорън Бъфет ще промени начина, по който печелите пари

Уорън Бъфет е един от най-умелите вложители в историята. Често поради богатия си опит и познания той е канен като посетител преподавател и препоръките му се считат за в действителност скъпи. Според него един от най-важните детайли в бизнеса и за професионалното развиете на човек е връзката.

" Дори най-малкото усъвършенстване може да направи сериозна разлика в бъдещите приходи, които получавате, както и в други аспекти на живота ", е споделила Оракулът на Омаха в изявление за книгата " Getting There: A Book of Mentors " на Галиян Зо Сегал.

Той е показал във видео за LinkedIn, че несъмнено информационно умеене може даже да усили финансовото положение на човек с 50%, написа CNBC.

" Това е безусловно постижимо, тъй като най-важното е да накараш останалите да следват твоите хрумвания. Ако работите в отдел продажби, желаете хората да последват съвета ви, в случай че сте управител, желаете да ви следват в бизнеса ", е обяснил именитият вложител за умеенето от значително значение.

Комуникацията обаче не е нещо, което се отдава на Бъфет. Той е признавал следното:

" Докато не станах на 20 години, аз не можех да приказвам пред аудитория. Само мисълта по тази причина ме караше да се усещам зле. "

Когато е бил в бизнес учебното заведение в Колумбийският университет, той се е записал на курс за говорене пред аудитория при лектора по личностно развиване Дейл Карнеги. Занятия са били един път седмично в продължение на няколко месеца, само че Бъфет е траял да практикува обществено говорене и по-късно.

" След като курсът завърши, отидох в университета в Омаха и споделих, че желая да стартира да преподавам. Знаех, че в случай че не стартира да приказвам пред хора незабавно, ще се върна назад първоначално. Така продължих да приказвам, а в този момент не можете да ме спрете да го върша ", споделя основният изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway.

Днес 89-годишния Бъфет признава, че инвестицията от 100 $ за този курс е била една от най-важните и сполучливи такива в неговия живот.

Той не държи дипломата от Университета Небраска или бизнес колежа в Колумбия в своя офис, само че е изложил документа от курса на Дейл Карнеги.

" Той ми даде най-ценната тапия, която имам и изигра роля за последващите ми триумфи ", изрично декларира Бъфет. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР