Университетски медицински комплекс Софиямед вече има 4-то поколение робот DaVinci.

...
Университетски медицински комплекс Софиямед вече има 4-то поколение робот DaVinci.
Коментари Харесай

Робот DaVinci вече и в УМБАЛ "Софиямед"

Университетски медицински комплекс " Софиямед " към този момент има 4-то потомство робот DaVinci.

Роботизираната хирургична система DaVinci e най-високият клас компютърно асистирана технология за минимално инвазивни интервенции. Тя дава на пациента допустимо най-атравматично, точно и безвредно хирургично лекуване.

Системата, доставена в УМБАЛ " Софиямед ", се състои от 3 съставния елемент. Благодарение на нея и водещата здравна експертиза на експертите от лечебното заведение посредством робота ще се правят комплицирани и прецизни интервенции. През идващите дни следва роботът да бъде конфигуриран на територията на операционния блок на лечебното заведение.

Роботът DaVinci Xi, който се доставя за България с формален представител компания SofMedica, е единствената роботизирана система за хирургични интервенции, утвърдена за Европа.
В света има конфигурирани 5000 робота в над 64 страни. В България той е 8-и подред.
Благодарение на него експертите от УМБАЛ " Софиямед " ще могат да правят по допустимо най-атравматичния метод интервенции в региона на акушеро-гинекологичните болести, урологичните, онкологичните и други, изискващи минимално травматична хирургична интервенция.

Екипите от лечебното заведение, които ще могат да се възползват от преимуществата на техниката, ще бъдат по направление обща, коремна и гръдна хирургия, акушерство и гинекология, урология.

Предстои апаратурата да стартира на действа напълно скоро след привършване на инсталационните процедури.

Университетски медицински комплекс " Софиямед " към този момент има 4-то потомство робот DaVinci.Роботизираната хирургична система DaVinci e най-високият клас компютърно асистирана технология за минимално инвазивни интервенции. Тя дава на пациента допустимо най-атравматично, точно и безвредно хирургично лекуване.
Благодарим Ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Здравеопазване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР