Университетската многопрофилна болница Лозенец в София отбелязва 75-ата си годишнина

...
Университетската многопрофилна болница Лозенец в София отбелязва 75-ата си годишнина
Коментари Харесай

РЕЗИЛ: Правителствена болница празнува 75 г. с рушащи се стълби и скъп паркинг

Университетската многопрофилна болница " Лозенец " в София отбелязва 75-ата си годишнина - с нови начинания и остарял сграден фонд с големи кратери на входа. 

За празника от лечебното заведение са подготвили галерия, която демонстрира някои от щастливите моменти на пациентите, както и основни моменти от историята на болничното заведение. Днес ще бъде направена и първа копка на параклиса " Вяра, Надежда и Любов ".

" В момента тук специализират над 150 млади експерти. Всички наши студенти, обучавани във факултета, имат опция при предпочитание да останат и да продължат професионалния си път при нас - да специализират. Непрекъснато работим и се стремим да привличаме млади експерти, които са отвън България. Вече имаме един сътрудник, който след 10 години работа в Германия се върна при нас и сме в контакт и с други експерти, които имат интерес да се завърнат у нас ", сподели шефът на УМБАЛ " Лозенец " Христо Стоянов, представен от Българска национална телевизия. 

Пациенти на болничното заведение обаче се оплакват, че до момента в който тече промяна от вътрешната страна, извън положението на сградния фонд е плачевно. От повече от 1 година входът на някогашната Правителствена болница се разрушава, а вместо достъп до стълбите, и елементарни жители, и високопоставените персони като депутати и министри, са посрещнати от предпазни ленти. 

Фасадата също " плаче " за ремонт, а вместо да се влага най-малко в поправката на стълбището, зейнало с големи дупки, управлението на болничното заведение предприе странния ход да вкара заплатен паркинг за всички заболели и придружителите им. От няколко месеца там работи преграда, която се подвига против 3 лв. на час при едвам 30 минути безвъзмезден престой. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР