Университетска болница „Лозенец“ ще отиде към Софийския университет Св.Климент Охридски.

...
Университетска болница „Лозенец“ ще отиде към Софийския университет Св.Климент Охридски.
Коментари Харесай

Болница Лозенец отива към СУ, новата детска болница ще е в Александровска

Университетска болница „ Лозенец “ ще отиде към Софийския университет " Св.Климент Охридски ". Паралелно с това стартира построяването на многопрофилна педиатрична болница.

За задачата ще бъде довършена 13-етажна постройка на територията на " Александровска болница ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди началото на днешното съвещание на кабинета.

20 млн. лв. ще коства градежът на болничното заведение. Отделно ще се мисли спомагателни средства за нова инсталация, стана ясно от думите на Борисов, съобщи БГНЕС.

Здравният министър Кирил Ананиев посочи, че началото на построяването се възнамерява за началото на идната година и ще бъде изцяло приключено за година и половина.

Министърът е провел среща и оглед със строители, които са го уверили, че обектът е в положително положение. Въпреки това, възнамерява се препроектиране на обекта и ще се черпят най-хубавите сходни практики в Германия.

Премиерът съобщи, че страната ще покрие задълженията на болница " Лозенец " в размер на 23 млн. лв..

Ректорът на СУ Анастас Герджиков благодари на премиера да резервира базата. „ Това е най-хубавото решение. Използвам опцията на отрасловата комисия, която оказа помощ да се вземе решението “, съобщи професорът.

С решение на кабинета се отпускат над 4,3 млн. лв. по бюджета на здравно министерство за закупуване на инсталация за „ Пирогов “, стана още ясно преди съвещанието на Министерски съвет.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР