Университетска болница Лозенец“ предлага специално разработени пакети медицински изследвания за

...
Университетска болница Лозенец“ предлага специално разработени пакети медицински изследвания за
Коментари Харесай

Болница Лозенец предлата пакети за преболедували COVID и грип

Университетска болница „ Лозенец “ предлага особено създадени пакети медицински проучвания за преболедували Коронавирус и грип, оповестиха от лечебното заведение.

Първият пакет е ориентиран към уточняване на здравословното положение на пациента. Особено подобаващ за преболедувалите Коронавирус в по-лека форма, без затруднения, само че с съществуване на остатъчни признаци – кашлица, възприятие за дефицит на въздух, обща изнемощялост. Също по този начин пакетът може да бъде потребен и за пациенти, прекарали сезонен грип  Биохимичните индикатори, включени в него спомагат за уточняване на общото положение и степента на засягане на други органи и системи. Затова е належащо да се направи рентгенова фотография на белите дробове и да се извърши обзор при пулмолог.

Вторият пакет е предопределен за пациенти, преболедували Коронавирус в по-тежка форма – с двустранна пневмония, протекла с дихателна непълнота, при която към момента се следят признаци, налагащи по-подробна преоценка на положението на пациента и положението на белите дробове. В някои случаи се следят остатъчни промени, които на следващ стадий биха могли да доведат до по-късни вторични затруднения. Пакетът е подобаващ и за пациенти след тежък грип, изключително за хора с хронични болести. 

От третия пакет – разкош, биха могли да се възползват пациенти, при които болестта е протекло с тежка дихателна непълнота. Те са били приети в болница и лекувани в интензивно поделение. При тях се следят затруднения в белия дроб и сърдечно-съдовата система. Това постанова провеждането на компютърна томография (скенер на бял дроб), съвещания с пулмолог и кардиолог за уточняване на положението на сърдечно-съдовата система (при пациенти с ритъмни и/или проводни нарушения). Пакетът е подобаващ и за пациенти, прекарали сезонен грип, които имат хронични болести и се нуждаят от точно установяване на цялостното им положение.   

Предлаганите пакети включват освен проучвания с най-съвременна инсталация по одобрените европейски и международни стандарти, само че и задълбочени прегледи от експерти с опит в съответните клинични области.    

Допълнителна информация - на телефон +359 887 500 525 в работни дни от 8 до 16,30 часа, и имейл prevention@lozenetz–hospital.com
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР