Университетът по хранителни технологии обновява изцяло още два от учебните

...
Университетът по хранителни технологии обновява изцяло още два от учебните
Коментари Харесай

УХТ обновява изцяло учебни корпуси по европейски проект

Университетът по хранителни технологии обновява напълно още два от образователните си корпуси по план „ Изграждане на съвременна просветителна инфраструктура “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Това стана ясно през днешния ден по време на гала, на която бе даден старт на строително-ремонтните действия.

„ Пет години откакто по план бяха реновирани 3 и 4 блок, имаме втори утвърден от Регионалното министерство план, с който главно ще бъдат реновирани  блок 1 и 2 “, съобщи пред медиите и гостите ректорът на висшето образователно заведение проф. Кольо Динков.

Проектът е на обща стойност 2 958 902, 90 лева, от които 2 507 340,25 са европейско съфинансиране, 442 471, 80 – национално съфинансиране и 9090,85 – личен принос.

Проектът планува топлинно уединяване на постройките и създаване на лично газово-котелно оборудване, уточни ректорът проф. Кольо Динков. Също по този начин ще се подмени осветлението с енергоспестяващо и ще се ремонтира ВиК инсталацията. Проектът планува и създаване на многофункционална зала със 100 места, която да бъде употребена и като образователна, и като презентационна. Осигурени са всички условия на Европейски Съюз за достъп на хора с увреждания, добави проф. Динков. По думите му периодите за осъществяване на строително –ремонтните действия изискват оптималната готовност, само че той изрази увереността си, че единствено след няколко месеца Университетът по хранителни технологии ще разполага с съвременни образователни корпуси, построени на модерно високо равнище.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР