Универсално тесто, което се приготвя много лесно Това е универсално

...
Универсално тесто, което се приготвя много лесно Това е универсално
Коментари Харесай

Универсално тесто – срокът му на годност е доста дълъг

Универсално тесто, което се подготвя доста елементарно

Това е универсално тесто. С него можете да приготвяте пайове с разнообразни пълнежи. То е идеално за всевъзможен тип печива, а и се подготвя елементарно. С това тесто се работи доста елементарно. От него можете да извършите същински кулинарни шедьоври.

Основни съставки:
пшенично брашно – 650 г
масло – 200 г
захар – 100 г
яйца – 2 бр.
мляко – 250 мл
сол – 1 ч.л.
суха квас – 11 г

Начин на подготвяне:
Изсипете мляко в купа, прибавете сол, захар и яйцата. Разбъркайте с тел.

Разтопете маслото, охладете и прибавете към млечната маса.

Пресейте брашното в друга купа и прибавете маята, разбъркайте. Получената примес прибавете към течната маса. Омесете тестото с миксер за тесто или с ръце, месете за 10-12 минути.

Трябва да омесите безпрепятствено тесто. Готовото тесто сложете в торбичка и го поставете в хладилника за най-малко 4 часа. Можете да го съхранявате във фризера за 2 месеца, няма да се скапе и няма да промени структурата си.

Извадете готовото тесто от хладилника и се заемете с приготвянето на обичаното си тесто. Извадете го няколко часа преди приложимост да си почине и да бъде по-нежно.

Вижте още: Палачинки от картофи, които се топят в устата – остаряла рецепта

Готовите артикули имат необикновен усет. Всички съставки са вярно подбрани, че даже новак готвач ще се оправи. Може също по този начин да се приготви авансово и да се употребява съгласно потребностите. В края на краищата, срокът на валидност на това тесто е много дълъг.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР