Unity Software възнамерява да съкрати 265 служители или 3,8% от

...
Unity Software възнамерява да съкрати 265 служители или 3,8% от
Коментари Харесай

Unity възнамерява да съкрати 265 служители – 3,8% от персонала

Unity Software има намерение да редуцира 265 чиновници или 3,8% от своя личен състав, оповестява Ройтерс. Според организацията компанията също по този начин ще приключи съдействието си с компанията на режисьора на „ Властелинът на пръстените “ Питър Джаксън – Weta FX (бившата Weta Digital).

През месец септември основаната в Сан Франциско софтуерна компания разгласи въвеждането на таксата Unity Runtime считано от 2024 година Тази процедура включва заплащания от разработчици, чиито игри надвишават избран брой съоръжения. Но след рецензиите от страна на студиата Unity преразгледа изискванията на комисионата.

През октомври основният изпълнителен шеф Джон Ричиело напусна компанията и на поста краткотрайно беше назначен някогашният президент на IBM Джим Уайтхърст. Рулоф Бот, сътрудник във фонда за рисков капитал Sequoia Capital, пое поста ръководител на борда на шефовете на Unity.

Unity ще приключи съглашението си с компанията за образни резултати Weta FX. Разработчикът на едноименния игрови енджин закупи студиото на Питър Джаксън през 2021 година Съкратените 265 чиновници бяха обвързани точно с това съглашение. Unity разполага с личен състав от почти 7000 чиновници.

Компанията също по този начин възнамерява да закрие офиси в 14 града, в това число Берлин и Сингапур. Освен това Unity доста ще понижи площта, заемана от офисите в други градове, в това число Сан Франциско и Белвю.

Работодателят ще спре да изисква от чиновниците да работят в офисите три дни в седмицата и ще понижи цялостната работна седмица в офиса до три дни.

Според Уайтхърст Unity възнамерява да направи нови промени, които ще „ преориентират “ бизнеса на компанията. Тези ограничения обаче към момента не са контрактувани, добави ръководителят на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР