УНИЦЕФ организира знакови кампании в навечерието на коледните празници. Дядо

...
УНИЦЕФ организира знакови кампании в навечерието на коледните празници. Дядо
Коментари Харесай

УНИЦЕФ в подкрепа на уязвимите: Дядо Коледа облича син костюм за децата в нужда

УНИЦЕФ провежда знакови акции в навечерието на коледните празници. Дядо Коледа поставя наследник костюм и става дипломат в поддръжка на уязвимите деца и техните фамилии. 

Снимка: bTV

„ Той ще оказва помощ за всички акции, които желаеме да продължим и в идната година. Фокусът е за това по какъв начин деца пишат писма до Дядо Коледа и желаят свои обичани играчки, само че има и деца, които не могат да получат неща от Дядо Коледа. Той не може да им ги даде, само че може да помогне дружно с всички, които работим за УНИЦЕФ, да се сбъдват - да имат предпазено жилище, мама и тате у дома, да се усещат спокойни, да имат достъп до обучение и опазване на здравето “, описа Елена Петрова, актриса и дипломат на УНИЦЕФ.

 

Има и конкурс за най-красиво писмо

 

„ Това е един общ зов към някои от основните дела на УНИЦЕФ, свързани с ранното детско развиване, закрилата и качественото обучение. През лицето на Дядо Коледа и в коледния дух и магичното имаме вяра, че дружно можем да реализираме повече за децата “, добави Мария Янкова, програмен шеф „ Образование “ в УНИЦЕФ.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

УНИФЕЦ работи в тясно съдействие със „ зона заКрила “ и Асоциация „ Анимус “, където всяко семейство, претърпяло принуждение, може да получи правна протекция и психическа поддръжка.

 

Поводът е Световният ден на детето

 

„ 40% е нарастването на домашното принуждение от началото на тази година. Тя е белязана с доста брутални насилия, само че в тези зони е шансът за нов път, нов живот и рестарт. Най-добрият образец е персоналната история. Историята на Цвети е една от многото, която след дългогодишно редовно малтретиране от своя брачен партньор съумява да избяга една вечер след поредна опасност и побой. Той ѝ споделя, че ще я убие. Пътувайки в кола към гора, тя скача в придвижване и по този начин съумява да се избави “, описа Елена Петрова.

В програмата „ Стъпки дружно “ на УНИЦЕФ всяко учебно заведение работи с външен наставник, който оказва помощ за построяването на защитна мрежа за децата в учебното заведение. Програмата включва както възпитаници, по този начин и родители, и учители.

 

Преди години Моника среща мъжа, за който счита, че ще бъде сътрудникът ѝ вечно, последователно обаче стартират проблемите

 

„ Имаме потребност от поддръжката освен на дядо Коледа, а от цялото общество. Споделянето на положителното е тичане на дълги дистанции с трудности и е хубаво да тичаме дружно в името на най-важния тим – децата. Всички могат да бъдат благодетели и да проявят благотворителност и да продължат да ни поддържат. Най-безпощадното огледало е това на децата и в случай че се огледаме в тях, там ще забележим освен тези, които печелят медали и имат страхотни учители, само че и доста уязвими деца “, добави актрисата Елена Петрова.

Снимка: bTV

Вижте във видеото историята на Вера, която е подложена на тормоз в учебно заведение, а по-късно става миротворец в стратегия „ Стъпки дружно “.

Всеки, който желае да поддържа акциите на УНИЦЕФ, може да го направи на техния уебсайт, както и посредством СМС.

Снимка: bTV

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР