United Group, водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в

...
United Group, водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в
Коментари Харесай

Целта за нулеви нетни емисии на United Group получи одобрение от Инициативата Science Based Targets

United Group, водещ снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, разгласи сполучливото утвърждение на своята Net-Zero цел за 2040 година от Инициативата Science Based Targets (SBTi).

Ангажиментът, стихотворец от групата за устойчива политика към околната среда, е в сходство с научно-обоснован метод, подчертаващ неотложната нужда от намаляване на въздействието върху климата. Краткосрочните и дълготрайните цели на United Group също бяха одобрени от SBTi, в поддръжка на непрекъснатите старания на компанията за резистентност.

Целите обезпечават постоянна рамка за фирмите, част от групата, с цел да могат те да се ориентират по пътя си към понижаване на излъчванията на парникови газове, в сходство с най-новите научни проучвания в региона на климата и задачите, сложени от Парижкото съглашение. Тези цели се стремят да лимитират световното стопляне до 1.5°C над прединдустриалните равнища, предотвратявайки най-лошите въздействия от изменението на климата и насърчавайки гъвкави и устойчиви бизнес практики.

„ Това без значение валидиране акцентира устойчивостта на екологичните цели на United Group във време, когато незабавните дейности в региона на климата са от първостепенно значение. Осъзнаваме своята отговорност да даваме образец и се стремим да понижаваме нашите излъчвания, като в това време мотивираме и смяна в държанието и на други промишлености. Със силата на цифровизацията и изключително с опциите, предоставени от 5G технологията, ние се стремим да осигурим и ускорим по-широки индустриални съкращения, като по този начин генерираме още по-значим групов принос към световните старания против изменението на климата “, разяснява Мириам Ди Траглия, изпълнителен шеф „ Съответствие, риск и резистентност ”.

Утвърдените научно-обосновани цели на United Group са:

• Обща Net-Zero цел
До 2040 година United Group B.V. се ангажира да реализира нулеви чисти излъчвания на парникови газове по цялата верига на цената.

• Краткосрочни цели
United Group B.V. се ангажира да понижи безспорните излъчвания на парникови газове от обсег 1 и 2 с 90 % до 2030 година при базова 2020 година United Group B.V. също по този начин се ангажира да понижи безспорните излъчвания на парникови газове от обсег 3, обхващащи закупени артикули и услуги, финансови артикули, действия, свързани с гориво и сила и бизнес пътувания с 40 % до 2030 година при базова 2022 година

• Дългосрочни цели
United Group се ангажира да поддържа най-малко 90% понижение на безспорните излъчвания на парникови газове от обсег 1 и 2 от 2030 година до 2040 година, при базова 2020 година United Group се ангажира до 2040 година да понижи с 90% безспорните излъчвания на парникови газове от обсег 3, обхващащи закупени артикули и услуги, финансови артикули и действия, свързани с гориво и сила, при базова 2022 година

United Group вече регистрира значими резултати от осъществените от групата начинания за понижаване на излъчванията, в това число надграждане на оборудването на оборудванията, внедряване на енергийно-ефективни мрежи и услуги (FTTH и 5G), електрификация на автопарка, инсталиране на дребни слънчеви панели и снабдяване на зелена сила. Освен това, United Group влага в четири огромни плана за произвеждане на слънчева и вятърна възобновима сила в България, които ще употребяват както слънчева, по този начин и вятърна сила. Компанията се ангажира да надгражда съдействието си с доставчиците в тази посока и да даде приоритет на консолидираното на нови енергийно-ефективни функционалности в своите артикули. Този стратегически метод освен спомага за намаляването на излъчванията по цялата верига на цената, само че и акцентира отдадеността на компанията към непрекъснати нововъведения и ефикасни партньорства по пътя ѝ към стабилно бъдеще.

За United Group:

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има над 15,5 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group обезпечава най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.

Относно SBTi самодейността

Инициативата Science Based Targets (SBTi) е световен орган, който разрешава на бизнеса да дефинира амбициозни цели за понижаване на излъчванията, в сходство с най-новите научни проучвания в региона на климата. Тя е фокусирана върху ускоряването на напъните на фирмите да понижат на половина излъчванията до 2030 година и да реализират нулеви чисти излъчвания до 2050 година Инициативата е съдействие сред Проекта за откриване на въглеродни излъчвания (CDP), Глобалния контракт на Организация на обединените нации (UNGC), Института за международни запаси (WRI) и Световния фонд за природата (WWF) и един от уговорките на обединението 'We Mean Business'. SBTi дефинира и разпространява най-хубавите практики при научно-обоснованото полагане на цели, предлага запаси и насоки за понижаване на усложненията при осъществяването им, прави оценка без значение и утвърждава задачите на фирмите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР