Унищожителни горски пожари в Скандинавия, необичайна жега и суша в

...
Унищожителни горски пожари в Скандинавия, необичайна жега и суша в
Коментари Харесай

Унищожителни пожари и необичайна жега белязаха седмицата

Унищожителни горски пожари в Скандинавия, необикновена горещина и суша в Западна Европа, дъждовно и хладно лято и наводнения у нас - това ли са климатичните промени или просто нормален цикъл в метеорологията?

От тази седмица публично живеем на екокредит. Това значи, че сме изчерпали земните запаси, които нашата планета може да възвърне в границите на годината. Световната организация за екологичен отпечатък е пресметнала, че от 70-те години насам изчерпваме все по-бързо ресурсите за годината.

„ От началото на измерванията преди 100 години сме записали стопляне на планетата със приблизително един градус. Ако скоро не предприемем незабавни ограничения, проблемите ще станат нерешими “, предизвестяват климатолози.

Трайната горещина и суша в Западна Европа основава съществени проблеми за селското стопанство. Някои стопани регистрират загуби от близо 80 %. Това накара Европейската комисия да намерения за финансова помощ за селските стопани. Комисията ще даде по-рано аграрните дотации на земеделците, които са потърпевши. Те ще могат да получат авансово полагащите им се директни заплащания по стратегиите за развиване на селските региони. Освен това фермерите ще бъдат освободени от някои екологични условия, се споделя в известие на комисията.

„ Много съм обезпокоен поради продължаващите метеорологични аномалии “, разяснява еврокомисарят по земеделието и развиването на селските региони Фил Хоган.

Скептични по отношение на финансовото подкрепяне на стопаните обаче са разнообразни леви партии и „ Зелените “, които от години упорстват за прекосяване към екологично земеделие.

Подробностите чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР