Унищожаването на горите на планетата е нараснало с 4 процента

...
Унищожаването на горите на планетата е нараснало с 4 процента
Коментари Харесай

Глобалното унищожаване на горите нараства със страшна скорост

Унищожаването на горите на планетата е повишено с 4 % през предходната година, заяви ДПА, базирайки се на отчет, оповестен от научни и цивилен организации. Общо 6,6 млн. хектара гори за изгубени през 2022 година Това е повърхност, по-голяма от тази на Швейцария.

Държави, компании и вложители дадоха обещание да работят за прекъсване на световното заличаване на горите и възобновяване на 350 млн. ха до края на 2030 г. 

Re your article 'The alarming decline of Earth’s forests, in 4 charts'...you may want to touch base with the EU, that tip of the spear for " renewables ".
— biffmack-MyPresidentLivesinFlorida (@biffmack)
Земеделието, построяването на пътища, пожарите и дърводобивът са главните аргументи за унищожаването на горите. " Световните гори са в рецесия ", сподели Ерин Матсън, която е съветник в компанията " Клаймейт Фокус " и е съавтор на научния отчет. " Обещанията би трябвало да доведат до прекъсване на унищожаването и отбрана. Но опциите да прогресираме в тази посока се пропущат от година на година. "

Според Матсън унищожаването на горите би трябвало да бъде редуцирано с 27,8 % до края на актуалната година, с цел да се изпълнят обещаните цели. 

The alarming decline of Earth’s forests, in 4 charts - Vox
— Kyle Taylor (@KyleTay20932880)
Има и положителни резултати - съгласно отчета 50 страни са напът да спрат унищожаването на горите. Бразилия, Индонезия и Малайзия, на чиито територии се намират огромните дъждовни гори, абсорбиращи въглеродния диоксид, също са създали напредък в тази посока .

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР