Унион Берлин се класира за осминафиналите на Лига Европа, след

...
Унион Берлин се класира за осминафиналите на Лига Европа, след
Коментари Харесай

Сензацията Унион взе скалпа и на Аякс

Унион Берлин се класира за осминафиналите на Лига Европа, откакто победи с 3:1 Аякс. Първата среща в Амстердам приключи при нулево тъждество.

Германците поведоха в 20-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Калвин Баси. Зад топката застана Робин Нохе, който бе прецизен. Херонимо Руи закачи топката, само че единствено едвам я отклони в гредата и от там тя влезе в мрежата му. В 44-ата Унион удвои задатъка си. Йосип Юранович нанесе удар с левия крайник от границата на наказателното поле, а Руи бе извънредно неоснователен - 2:0.

Две минути след почивката Аякс се върна в мача. Стивън Бергвайн проби отляво и центрира към наказателното поле. Мохамед Кудус, който бе безусловно пропуснат от бранителите на Унион чукна топката напълно леко, само че задоволително, с цел да я прати в мрежата. Мигновено Унион възвърне задатъка си от две попадения. След доста положително центриране от корнер на Йосис Юранович Данильо Доеки засече мощно с глава и не остави шансове за Херонимо Руи - 3:1.

В 60-ата минута Аякс имаше страховит късмет да понижи изоставането си, само че от извънредно преференциална позиция Мохамед Кудус не уцели вратата. Постепенно Унион успокои темпото и не даде изключително доста шансове на Аякс, който наподобява се бе предал и не съумя по никакъв метод да заплаши вратата на германците.

В различен мач от плейофите Рома победа с 2:0 над Залцбург и общ резултат 2:1 продължава напред. На " Олимпико " Андреа Белоти откри резултата в 32-ата минута след асистенция на Леонардо Спинацола. Вторият гол бе дело на Пауло Дибала. Реферът Славко Винчич не отсъди дузпа за " вълците " през втората част макар консултацията със системата ВАР.

Ювентус също прескочи тази фаза на шампионата след класика с 3:0 против Нант като посетител. Хеттрик на Анхел ди Мария подпечата триумфа на " бианконерите ", а те бяха улеснени и от изгонването на Никола Палоа още преди средата на първото полувреме.

Байер Леверкузен пък надигра Монако с 3:2 като посетител, а по-късно в профил " монегаските " след осъществяване на дузпи - 5:3.

" Аспирините " повеждаха на два пъти през първото полувреме посредством Флориан Вирц и Есекиел Паласиос, като техните попадения бяха разграничени от гол от дузпа на Уисам Бен Йедер. Амине Адили вкара за 3:1 в 58-ата минута, само че Бреел Емболо понижи до 3:2 шест минути преди края. При наказателните удари Байер вкара всичките си пет опита, до момента в който пропуск на Елиот Матасо се оказа основен за ориста на Монако.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР