Уникредит Булбанк увеличава мерките за сигурност при интернет банкирането. От

...
Уникредит Булбанк увеличава мерките за сигурност при интернет банкирането. От
Коментари Харесай

Булбанк увеличава мерките за сигурност при онлайн банкиране

Уникредит Булбанк усилва ограниченията за сигурност при интернет банкирането.
 Брюксел стяга разпоредбите за електронните заплащания
От края на юли е въведена динамична ключова дума при вход в Булбанк Онлайн. Промяната е разследване на новите условия на директивата на Европейски Съюз по отношение на платежните услуги PSD2, а не на хакерската офанзива против Националната организация за приходите, прецизираха за OFFNews от банката.

От 29 юли влизането в системата изисква въвеждането на потребителско име и ключова дума, както до момента, и еднократен код, генериран от М-токен или получен посредством SMS на мобилен телефон.

Ако не е регистриран телефонен номер, потребителят ще има достъп до лимитирани функционалности на Булбанк Онлайн и, да вземем за пример, няма да може да основава и подрежда преводи.

Директивата PSD2 e европейска платежна инструкция, която контролира разпоредбите на пазара както за банките, по този начин и за останалите участници - финтех и огромни софтуерни компании. Тя цели да сътвори ясни и транспарантни правила за всички, като отбраната на клиентите да остане обезпечена. PSD2 разрешава съдействие сред регулаторите, банките, финтех фирмите и телекомите при създаването на нови артикули.

С Булбанк Онлайн клиентите могат да употребяват средствата си когато и да е, да превеждат пари в страната и чужбина, да погасяват отговорности по заеми и кредитни карти, да заплащат битови сметки и да декларират артикули и услуги онлайн.

Корпоративните клиентите на Булбанк Онлайн могат да ръководят своя бизнес с онлайн банкирането за юридически лица. Могат да наблюдават фирмени сметки, заплащания и заеми.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР