УниКредит Булбанк“ се присъедини към гаранционната програма на ББР в

...
УниКредит Булбанк“ се присъедини към гаранционната програма на ББР в
Коментари Харесай

„УниКредит Булбанк“ се присъедини към гаранционната програма на ББР

„ УниКредит Булбанк “ се причисли към гаранционната стратегия на ББР в поддръжка на бизнеса
Срокът за кандидатстване по антикризисната мярка е продължен до 30 юни

От началото на февруари още една комерсиална банка стартира работа по гаранционната стратегия на ББР в поддръжка на дребния и междинния бизнес, обиден от ограниченията против пандемията.

УниКредит Булбанк се причислява към банките-партньори на ББР, които отпускат финансиране по обновените условия на Програма „ Възстановяване “ – БАКБ, Алианц Банк България, Юробанк България, ПИБ, Банка ДСК, ОББ и Инвестбанк.

Срокът за кандидатстване по антикризисната мярка е продължен до 30.06.2022 година

За да обезпечи ликвидност на компаниите в сложната конюнктура, програмата дава заеми до 3 милиона лв. със период на погасяване до 7 година и с опция за прилагане на гратисен интервал за заплащане по главница и рента до 36 месеца. Финансирането се прави при къси периоди на утвърждение – до 5 работни дн и след приемане на всички нужни документи пред банките и време за асимилиране на средствата – 10 работни дни.

Гаранционната стратегия на ББР е отворена за микро-, дребни, междинни компании или по този начин наречените „ дребни компании със междинна пазарна капитализация “ от всички браншове на стопанската система (smallmid-caps – с до и включително 499 души личен състав, отговарящи на един от следните критерии: с до 100 млн. евро включително сума на актива или до 86 млн. евро включително доходи от продажби). 

Условието е те да реализират стопанска активност и да са регистрирани в България, да търпят неподходящи стопански последствия от разпространяването на пандемията и да имат най-малко три приключени финансови доклада с доходи от продажби, както и счетоводна облага за най-малко една от последните три години.

ББР покрива до 80% от главницата на заема, а като поръчителство се изискват персонални гаранции от действителните притежатели на компаниите или от свързани лица, както и, в случай че е използвано, залози на вземания от сметки по Закона за отговорностите и договорите (ЗЗД), Закона за особените залози (ЗОЗ) и посредством контракт за финансово поръчителство, според Закона за договорите за финансово поръчителство (ЗДФО).

Програма „ Възстановяване “ е създадена от Министерствата на стопанската система и на финансите. От стартирането й досега ББР е удостоверила за гарантиране заеми в размер на 427 298 549 лева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР