Уникално шоу на виртуозите в новите градски дисциплини събра днес

...
Уникално шоу на виртуозите в новите градски дисциплини събра днес
Коментари Харесай

Северният парк в София с шоу на ърбан спортовете днес и утре |

Уникално шоу на виртуозите в новите градски дисциплини събра през днешния ден десетки хиляди в Северния парк с атракциите на Ърбан феста „ Спортувай в твоя град “.

В продължение на два дни феновете ще се любуват на спиращите дъха осъществявания на най-хубавите в България в брейк танците, стрийт фитнеса, баскетбола 3х3 и паркура. Този път уредниците от „ София – европейска столица на спорта “ и сътрудниците от съответните федерации реалокираха фестивала в неотдавна реновирания Северен парк. Още от сутринта на огромната сцена и по игралните арени край нея можеха да се видят атракциите на асовете в тези супер съвременни в последно време спортове.

Фестивалът бе открит от Георги Георгиев, ръководителят на Столичния общински съвет и ръководител на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ поздрави присъстващите и пожела триумф на състезателите. „ Над 400 са участниците в държавните шампионати и шампионати тук, виждаме, че напъните и вложенията в спорта са нужни и си заслужават, те увличат хиляди и за това ще продължим да ги вършим, даже да заделяме повече за здравословен и деен метод на живот, “ сподели Георгиев.

Сред формалните посетители бяха още олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, четирикратният олимпийски медалист и именит гимнастик Йордан Йовчев, ръководителят на Комисията за децата, младежта и спорта към СОС Таня Георгиева, общинските съветници Анна Стойкова и Владимир Митов, кметът на Район Надежда Димитър Димов, ръководителят на Българската брейк федерация Калин Калинов и други

Истински възторг провокира появяването на златната олимпийска медалистка от Токио Стойка Кръстева. От няколко месеца тя се отдаде на треньорската специалност и през днешния ден бе довела на феста своите дребни състезатели от БК " Локомотив ". „ За мен е чест да съм тук и да видя толкоз усмихнати лица. Много е значимо всички да спортуваме, благодаря на уредниците от " София – европейска столица на спорта “ за събитието и на Столична община за този прелестен парк. Нацията ни е с огромни благоприятни условия, в това число и в спорта, “ сподели Кръстева, която бе измежду най-търсените за фотоси, селфита и подписи.

„ Радвам се, че съм част от този състезателен празник. Много е значимо повече деца да са физически дейни. Благодарим на Столична община и Фондацията, на всички които вършат този прелестен празник. Намерете своя спорт, тренирайте и дано всеки от нас дава своя персонален образец, " съобщи Йордан Йовчев.

След това всички те минаха през обособените спортни площадки, а ръководителят на СОС даже постави ръкавиците и опитва тренинг „ на лапи “ с олимпийската шампионка Стойка Кръстева. Покрай тях спонтанна подготовка и спаринг с искащите да тестват ръкавиците направиха най-хубавите боксьори от столичния клуб „ Локомотив “, измежду тях бе и огромната ни вяра за купа в кат. 55 кг на европейското за дами след седмица в Истанбул Светлана Каменова. Малко по-късно Георги Георгиев връчи наградата за „ Най-точен от тройката “ на супер надарения баскетболист от Черно море Михаил Молдов.

" Най-горещо " бе на огромната сцена с страстите на националния шампионат по брейк. Най-новата олимпийска дисциплинираност събра над 200 деца и младежи за демонстративни осъществявания със специфичен DJ. Първо се показаха участниците в групата до 18 година, по-късно тези над 18 година и най-после са груповите танци. Брейкът ще излъчи първите си олимпийски първенци на Игрите в Париж 2024 година, а преди 4 години в Буенос Айрес дебютно бе показателен спорт на младежката олимпиада. След квалификациите брейкърите ще дефинират през днешния ден своите призьори след 19 ч. Националният шампионат е също по този начин част от поредицата WORLD KIDZ BREAKIN` CHAMPIONSHIP U18 PRO по идея на @og.samson, което ще даде опция на състезателите да се изявят на интернационално равнище. От най-резултатните брейкъри под 18 година ще бъдат определени едно момиче и едно момче от категориите девойки/юноши, които ще вземат квота за присъединяване в батъл 1vs1 на международния край WORLD KIDZ BREAKIN` CHAMPIONSHIP U18 PRO. Наред с това от спечелилите над 18 година ще бъде образувана двойка, която се класира за шампионат, съпътстващ гореописания: Formless Multiverse Battle 2vs2 при започване на юни в Словения.

Държавното състезание по баскетбол 3 х 3 също е атракция в Северния парк. 21 от най-хубавите тимове в страната мерят сили на две площадки с цел да излъчат по-късно през днешния ден първенеца, който ще получи право да показва България на квалификациите за Европейско състезание в Констанца (Румъния) 04-05.06.2022 година Клубовете от Национална Баскетболна Лига / National Basketball League също се включиха в шампионата от Ърбан феста „ Спортувай в твоя град “.

В алеите на парка стартира и първият стадий от държавното състезание по градски паркур. Легендарният олимпиец Йордан Йовчев и неговите " запалени " по стрийт фитнеса и паркура момчета също от дълго време чакат този състезателен фестивал с цел да събират аплодисменти със спиращи дъха скокове и салта. Цял ден през днешния ден виртуозите в паркура събират овациите на феновете в парка, първенците ще бъдат избрани и наградени по-късно следобяд.

Утре след 11.00 ч. пък ще могат да се проследят атрактивните осъществявания на най-хубавите у нас в стрийт фитнеса с награждаване към 16.00 ч. Наред с това, при удобно време в неделя сутринта уредниците възнамеряват детски шампионат по баскетбол 3х3. В 12.00 ч. ще стартира стречинг шоу, а незабавно по-късно всеки присъстващ ще може да взе участие в колелото на шанса с доста награди и абонаментни карти за достъп до елитна фитнес верига.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР