Уникалният преброителен код не съдържа лична информация, съобщиха във вторник

...
Уникалният преброителен код не съдържа лична информация, съобщиха във вторник
Коментари Харесай

НСИ: Уникалният преброителен код не съдържа лична информация

Уникалният преброителен код не съдържа персонална информация, оповестиха във вторник от Националния статистически институт (НСИ) в опит да успокоят жители, че оставяйки кода, залепен на записка на вратата си не рискуват да огласят персонална информация за семействата си.

" Кодът от е-преброяването е от 15 числа и съдържа служебна кодирана информация - за общината, контролния и преброителния сектор, в който се намира семейството. В него няма никаква персонална информация, която може да бъде употребена от различен човек. Затова и хората не трябва да се тормозят, че би могло да има злоупотреби с него ", прецизират от института.

В страната преброителите употребяват разнообразни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили електронно.Те залепват известия във входовете със своя телефон или имейл.

" Независимо по какъв начин преброителят е оставил контактната информация, можете да се свържете с него и да предадете кода. Ако по някаква причина Ви е невероятно, не се безпокойте – няма да бъдете санкционирани, а преброяването Ви е приключено и годно ", прибавят от Национален статистически институт .


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР