Уникална снимка на Тодор Живков, направена през 70-те години на

...
Уникална снимка на Тодор Живков, направена през 70-те години на
Коментари Харесай

Виждали ли сте тази снимка на Тодор Живков: В отражението на Мерцедес-а обективът е заснел нещо много любопитно

Уникална фотография на Тодор Живков, направена през 70-те години на предишния ХХ век, побърка мрежата. Черно-белият кадър е от посещаване на тогавашния Първи човек в страната в Казанлък.
Снимката обаче е неповторима, защото на нея в отражението на задното стъкло на Мерцедеса се вижда една от любимките на Тодор Живков, написа socbg.com.
Познахте ли я?
Някогашният общоприет секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия и ръководител на Държавния съвет е заловен от обектива на Бончо Миланов, по него време началник на фото-клуба на оръжейницата „ Фридрих Енгелс “ /преименована при започване на 90-те години в „ Арсенал “/.
Именно той е създател на фотографията.

Кадърът е изработен на площадчето пред тогавашния градски комитет на Българска комунистическа партия /където през днешния ден се намира общинската администрация “, Живков е с присъщия си жест след слизането си от „ Мерцедес “-а на Управление безопасност и охрана (Пето управление н, в чието задно стъкло се вижда отражението на пловдивчанката Дража Вълчева, която в тези години е била кандидат-член на Политбюро и фаворитка на първи човек в страната.
Дража Делева Вълчева е български политик от Българската комунистическа партия (БКП), кандидат-член на Политбюро през 1974-1981 година и вицепремиер през 1979-1981 година, написа в Уикипедия.
Родена на 10 октомври 1930 година в село Горна махала, Карловско. Член е на Работническия юношески съюз от 1944 година и на Българска комунистическа партия от 1954 година. Завършва Полувисшия институт за учители и дружинни ръководители „ Макаренко “ в София през 1952 г, след което работи в околийския комитет на комсомола в Пловдив и околийския комитет на Българска комунистическа партия в Карлово, през 1958-1961 година е заместник-директор на учебно заведение.

От 1961 година Вълчева е секретар, а по-късно и първи секретар на Градския комитет на Българска комунистическа партия в Карлово. През 1966 година става депутат, член на Централния комитет (ЦК) на Българска комунистическа партия и секретар на окръжната организация в Пловдив, на която от 1971 година е първи секретар. През 1968 година получава тапия по философия от Софийския университет „ Климент Охридски “.
През идващите години Дража Вълчева е кандидат-член на Политбюро (1974-1981), член на Държавния съвет (1976-1977), министър на националната култура (1977-1979) и заместник-председател на Министерския съвет (1979-1981) във второто държавно управление на Станко Тодоров.[3] През декември 1989 година е изключена от Централен комитет на Българска комунистическа партия, а през ноември 1990 година и от Българската социалистическа партия. Почива през 2016 г на 85 години.
Инфо: БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР