Уникална история с руския президент Владимир Путин разказа българският му

...
Уникална история с руския президент Владимир Путин разказа българският му
Коментари Харесай

Плевнелиев: Вбесих Путин, като отказах да говоря на руски

Уникална история с съветския президент Владимир Путин описа българският му сътрудник Росен Плевнелиев (2012-2017). " Срещнахме се на Олимпиадата в Сочи. Путин ме заприказва на съветски език. Аз го поздравих на български за триумфите на съветските тимове ", сподели Плевнелиев.

" Путин ме попита за какво му приказвам на български, защото всички президенти на България преди мен са му говорили на съветски. Отговорих, че сме президенти на страните си и двамата приказваме на формалните езици на своите родини ", продължи икономистът от Гоце Делчев.

" Аз му споделих, че в случай че желае, може да минем на немски, защото и двамата сме живеели в Германия дълго време ", продължи Плевнелиев. " Той се ядоса и приключи диалога, който не продължи и минута. Обърна се към Томас Бах, президентът на МОК, като го направи на немски ", сподели още Плевнелиев.

" Путин е прочут с това, че постоянно закъснява. В случай с Бах го чакахме 50 минути. Точно когато Путин се появи, тогавашният сръбски Дачич, който беше със синът си, безусловно ни прегази. Прегърна Путин и го заприказва на съветски. В този миг бях  горделив, че не съм Дачич ", изясни още българският президент.

Той показа, че в случай че наследникът му Румен Радев е общественик, ще даде мандата на Демократична България и ще бъде направено държавно управление, което ще изкара цялостен мандат. В него той включи " Демократична България ", ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Промяната " и " Български напредък ", като не изключи това да разцепи партията на Петков и Василев. Плевнелиев не изключи и Нинова да се прикачи към сходна коалиция, колкото и друго мнение да има за войната в Украйна.

Президентът на България назова Русия най-големият проблем на България, който една нова коалиция може да отхвърли вечно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР