Уникален вкус, уникален аромат - гурме ценителите няма да пропуснат

...
Уникален вкус, уникален аромат - гурме ценителите няма да пропуснат
Коментари Харесай

Патешко магре на жар

Уникален усет, неповторим мирис - гурме ценителите няма да пропуснат да опитат нашето патешко магре на плам

Необходими Продукти

● патешко магре - 2 бр. огромни
● едра сол - за поръсване
● розмарин - по избор

Начин на подготвяне

Пригответе жарта и поставете скарата на междинна или относително ниска позиция наоколо до въглените. Оставете леко да потлеят и да не са прекомерно живи, а през това време пригответе месото.

Първо значимо предписание е то да бъде на стайна температура. Ако желаете, го натъркайте с розмарин, който е чудесна компания за патешкото месо.

Следва другата значима стъпка.

Направете ромбоидни прорези по кожата, не доста дълбоки, без да стигате до месото. Нужно е да запечем авансово леко на тиган точно от страната на кожата, с цел да изпусне по-голямата част от мазнината, в противоположен случай тази лой ще потече по въглените, ще се възпламенява и месото ще се опуши, което ще убие достоверния му усет.

За премахване на непотребната лой вършим следното. От страната на кожата, която сме прорязали, посоляваме леко и слагаме в тиган, загрят на сдържан огън. След минутка-две би трябвало множеството патешка мехлем да е паднала и кожният пласт - изтънял. Нямаме за цел да го запичаме до златисто, по тази причина незабавно извадете магрето и го положете върху скарата с месото изпод.

Запечете 1-2 минути и обърнете от другата страна за същото време. Степента на подготвеност на месото си зависи и от вашите желания, само че знайте, че прекалите ли с печенето, ще го пресушите и ще бъде жилаво. Зависи и от размера и дебелината на магретата. Ако са дребни и по- тънки, доста внимавайте. Достатъчно е да придобият мрачен тен извън, а от вътрешната страна да останат розови и мекички - по този начин е съвършеният тип за едно такова месо.

След изваждане от огъня поръсете с едра сол на люспи и поднесете топло незабавно. Чудесна композиция за Магрето са карамелизирани плодове или лук, сладко от боровинки и пържени картофки. Питието, несъмнено, е алено вино.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР