Уникален флашмоб с народни танци организираха от Градски ученически парламент

...
Уникален флашмоб с народни танци организираха от Градски ученически парламент
Коментари Харесай

Флашмоб организираха от Градски ученически парламент и Танцов клуб „Боляри“ в старата столица

Уникален флашмоб с национални танци проведоха от Градски училищен парламент и Танцов клуб „ Боляри “. Над 50 индивида се включиха в хората на Паметника „ Майка България “. Първото хора бе измислено от танцьорите на клуба, като разиграха сценка с празнуването на баловете и посрещането на посетители, което по-късно мина в огромно хоро. След това те приканваха натрупалото се голям брой да изиграят с тях няколко български хора.

„ Повода за събитието е да покажем, че българските танци са постоянно на мода и всеки може да ги танцува, стига да има предпочитание. Много се радваме, че намерихме съидейници в лицето на нашите другари от клуб „ Боляри “ “ – показа Савина Иванова, ръководител на Градския училищен парламент.

Танцов клуб „ Боляри “ е основан през ноември 2017г. като досега имат над 50 танцьора, които желаят да изучат изкуството на българския танц. Галина Бартолова и Ана Лалева, ръководители на танцовия клуб, споделиха, че постоянно са подготвени за такива прелестни хрумвания и не крият, че скоро готвят още изненади с ученическия парламент. „ В нашият състав има групи за начинаещи и за напреднали и може да ни намерите в кв. „ Бузлуджа ”, ул. „ Димитър Благоев “ 22. За нас е значимо да пазим българския дух и да го предаваме на идните генерации “ – допълниха ръководителите на клуба.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР