Унижение и отвращение към всичко руско - очевидно тези две

...
Унижение и отвращение към всичко руско - очевидно тези две
Коментари Харесай

Руски танк отново превзе Берлин и Прибалтика

Унижение и омерзение към всичко съветско - явно тези две усеща трябваше да символизират съветския танк, покорен в Украйна, изложен преди дни в Берлин. Всичко обаче мина срещу волята на уредниците на това русофобско зрелище. Защо жителите на Берлин носеха цветя на танка, а управляващите на балтийските страни бяха изцяло изплашени от тази страховита машина?

„ На бойното поле Украйна е на колене, само че киевският режим е ангажиран да провежда циркове против Путин. “ Така един от водещите индийски вестници „ Хиндустан ТаймС “ реагира на представленията, проведени от режима на Зеленски наоколо до съветските посолства в Европа благодарение на взривена съветска бронирана техника (пленена от киевския режим по време на боевете в Украйна). Първо този танк беше демонстриран пред съветското посолство в Берлин, а по-късно беше изнесен на шоу пред съветското посолство в Талин.

Първоначалната концепция на „ естрадно-цирковата мафия “ (както украинското държавно управление беше наречено от някогашния общоприет прокурор на Украйна Юрий Луценко) беше елементарна и видимо печеливша. Състоеше се от няколко семантични пласта. Като част от първия пласт танкът трябваше да символизира " съветската експанзия " против Украйна. Тук лежи и дулото на танка, ориентиран към посолството.

Но не ставаше въпрос единствено за съветски танк, а за строшен и ръждясал танк, декориран с украински знаци - и това трябваше да показва на европейците концепцията, че руснаците освен е допустимо, само че и би трябвало да бъдат унищожени. Така че представлението с танка трябваше да бъде значим детайл от украинската пропагандна акция за обезчовечаването на Русия в Европа.

Представлението обаче се провали. В Берлин той доста бързо беше покрит не с антируски листовки, не с обиди и хули, а с цветя. Освен това това беше направено освен от руснаците, живеещи в Берлин (които уважиха паметта на танковия екипаж, умрял от ръцете на украинските военни), само че и от елементарните германци. За които танкът се трансформира в метод да изразят всичко, което мислят за режима в Киев.

Факт е, че Европа е най-засегнатата (с изключение на Украйна и Русия, схваща се) страна в този спор. Европейците схващат, че за тяхна сметка се води непозната за тях война. Че Европа е ограбена по време на тази война както от Съединени американски щати (предизвилали енергийна рецесия там), по този начин и от Украйна, която нападателно желае от ден на ден пари, оръжия и така нататък При това не проси, а точно желае – и наскърбява немците, в случай че доставките се забавят.

Да, европейските управляващи от време на време отхвърлят. Германският канцлер Олаф Шолц към този момент е толкоз изтощен да слуша непрекъснатите недоволства на украинците, че Федерална Република Германия не дава задоволително пари и оръжия на Киев, че назова тези изказвания „ нелепи “. „ Германия не е длъжна да слуша ничии обвинявания. Ние вършим повече от доста други страни “, сподели ръководителят на немското държавно управление и посъветва „ да не се присмиват на размера на немското присъединяване “ в поддръжката на Украйна.

За Шолц обаче сходни изявления през днешния ден са стъкленият таван на антиукраинската изразителност. По същия метод стъкленият таван за деяние не е да се откаже поддръжка на Киев, а разнообразни забавяния в даването на помощ (включително на бронирани машини). Шолц не смее да пробие тези тавани, защото това може да го докара до загуба на власт.

Обикновените германци не са обременени с сходни ограничавания - по тази причина за тях изображенията на Русия (включително съветският танк) са се трансформирали в знак на съпротивата против принуждаването на Европа да се самоубие.

„ Ето за какво можете да видите съветски флагове и проруски плакати на някои опозиционни демонстрации в Европа. И даже портрети на Владимир Путин блеснаха там “, изяснява Вадим Трухачов, доцент в Руския държавен филантропичен университет. Затова точно немците поднасяха цветята на танка.

Подобни настроения се ускоряват освен в Германия, само че и в други страни от Западна Европа. И по този начин, в Копенхаген част от паметника на Малката нимфа (или по-скоро камъкът, на който тя седи) беше оцветен в цветовете на съветското знаме. А локалните се забавляват, снимайки се на негов декор.

Ето за какво " естрадно-цирковата мафия " реши да продължи изложбите в тези страни, където локалното население е най-враждебно настроено към Русия. От Германия танкът беше откаран в Холандия, а нови " титли " бяха докарани в трите балтийски страни. С очакване там да няма проблеми. И сбъркаха.

Факт е, че разрушената съветска бронетехника още веднъж се трансформира в знак на съпротивата – само че този път на локалното съветско население против културния геноцид, който им устройват управляващите на балтийските страни. Според локалните закони те не могат да поддържат съветската специфична интервенция в Украйна с никакви знаци (там Z и V са неразрешени под опасността от големи глоби), само че никой не им не разрешава да поставят цветя. И започнаха да сервират.

Да, в този момент литовските управляващи заплашват всички с репресии. „ Имахме потребност от това, с цел да можем да забележим тези ватници, които в този момент носят цветя, свещи и провеждат молебствия “, сподели президентът на Литва Гитанас Науседа за значимостта на представлението с танка. Очевидно литовските управляващи ще извършат нови политически репресии - само че за това ще е належащо да се забранят и цветята. И също по този начин да се вкара член, забраняващ проявата на състрадание съответно към починалите съветски бойци.

Най-големият позор обаче се случи в Естония. И въпросът не е, че най-вече цветя бяха донесени на танка, ситуиран в Талин, а че представителите на локалните управляващи се опасяваха от следствията от представлението. От Талин танкът трябваше да отиде в други градове на страната, само че управляващите на градовете Йохви, Нарва и Раквере отхвърлиха да го одобряват.

„ Ръководството там се оказа по-умно, в сравнение с в Талин. Те не желаят нелоялността на част от популацията да се показва в техните градове. Освен това неотдавна в Нарва беше съборен монумент на руски танк, което беше съпроводено с полагане на цветя на него. Така че никой не желае повтаряне на тази обстановка “, изяснява Вадим Трухачов. „ По това време нашият президент Алар Карис предизвести, че Нарва не би трябвало да се трансформира в град на един танк, дано си остане по този начин “, сподели кметът на Нарва Катри Райк.

В резултат на това танкът от Талин най-вероятно ще отиде на склад - и ще остане там, до момента в който управляващите на някоя община решат да го вземат за краткотрайна проява. Освен това мястото за предпазване на танка се пази в загадка - в никакъв случай не се знае, ненадейно там ще бъдат донесени и цветя.

Руският танк - даже строшен, изгорен и към този момент некадърен да се бие - към момента остава ужасно оръжие. Разбира се, към този момент не на същинско полесражение, а на друго, не по-малко значимо полесражение на смисли и схващане защо водят война през днешния ден съветските бойци в Украйна. Руският танк печели войната на смислите и тъкмо това показват карамфилите върху изгорялата му ризница. Именно от това се боят управляващите на русофобски настроените балтийски страни.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР