Унгарският сладкар Жолт Карл ще приготви за папа Франциск специален

...
Унгарският сладкар Жолт Карл ще приготви за папа Франциск специален
Коментари Харесай

Сладкар приготви специален кейк за папата с плодове, споменавани в Библията

Унгарският сладкар Жолт Карл ще подготви за папа Франциск специфичен кейк, като употребява сушени плодове, споменавани в Библията. Той се надява, че по време на визитата си в Унгария папата ще има опция да дегустира сладкото прелъщение, наречено "Хапка от парадайса ", съобщи Ройтерс.

Карл има сладкарница в дребния град Дунахарасти, южно от Будапеща. Той е спечелил национално съревнование за кейк, който да бъде препоръчан на папата. Първи от него можаха да опитат участниците в църковен конгрес в Будапеща тази седмица.

За кейка Карл споделя: "Сварих захарен сироп с канела и мед и сложих в него нарязани сушени плодове. Експериментирахме със съотношението на сушените плодове, тъй че когато човек яде кейка да усеща усета на друг плод на всеки 5-10 секунди ". Регламентът на надпреварата за кейт претендирал рецептата да е елементарна, да се употребяват артикули, упоменати в Библията, като фурми, смокини, кайсии, сливи и мед, кейкът да може да остане свеж дълго време и да не нуждае от предпазване в ледник.

Тестото на кейка на Карл е сходно на това на обичайното унгарско руло, което се сервира за Коледа и което е с заряд от лешници или маково семе. Но кейкът на Карл съдържа сушени смокини, фурми, кайсии, както и захаросани череши, портокалови корички и печени бадеми.

"Наистина се надявам, че папата ще опита нашия сладкиш ", споделя Карл.

Папа Франциск идва в Унгария в неделя и ще отслужи литургия на историческия Площад на героите в Будапеща. Същия ден той отпътува за Словакия, където ще остане до 15 септември.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР