Унгарският премиер Виктор Орбан ще се срещне с бившия президент

...
Унгарският премиер Виктор Орбан ще се срещне с бившия президент
Коментари Харесай

Орбан и Тръмп ще проведат среща на 8 март във Флорида

Унгарският министър председател Виктор Орбан ще се срещне с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Срещата ще се организира на 8 март във щата Флорида. Това заяви организация Ройтерс, базирайки се на унгарската държавна осведомителна организация MTI.

Преди месец месец националистът Орбан изрази поддръжката си за Тръмп в борбата за президентския пост в Съединени американски щати. Надяваме се, че актуалният президент ще си отиде и Тръмп ще се върне. Така ръцете му ще са свободни, с цел да подписа мир в Украйна , посочи унгарският министър председател.

Виктор Орбан неведнъж отхвърли да изпрати оръжие на Украйна, с цел да й помогне да се пребори с съветската инвазия. Също по този начин той подлага на критика западните наказания против Русия. Унгарският водач неколкократно е призовавал за преустановяване на огъня в Украйна.

Унгарският министър председател, който е на власт от 2010 година, се сблъска напрегнато с администрацията на президента Джо Байдън , основно поради протакането на Будапеща във връзка с утвърждението на участието на Швеция в НАТО. След дълго закъснение унгарският парламент предходната седмица утвърди

Според Орбан идващите президентски избори в Съединени американски щати тази година и гласуването за Европейския парламент през юни ще бъдат от решаващо значение, защото консерваторите в Европа и Съединени американски щати би трябвало да се борят дружно, с цел да " отвоюват " институциите във Вашингтон и Брюксел от либералите, които заплашват западната цивилизация.
 Орбан има вяра, че Тръмп може да постави завършек на войната в Украйна
Орбан има вяра, че Тръмп може да постави завършек на войната в Украйна

Подкрепя го за преизбиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР