Унгарският премиер Виктор Орбан поздрави Владимир Путин за противоречивото му

...
Унгарският премиер Виктор Орбан поздрави Владимир Путин за противоречивото му
Коментари Харесай

Недоволство на срещата на върха на ЕС, след като Орбан поздрави Путин за преизбирането

Унгарският министър председател Виктор Орбан поздрави Владимир Путин за спорното му преизбиране. Това провокира неспокойствие на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 21 март. Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола декларира: " Не бих разменила поздравления. При Путин Русия нелегално нахлу в друга страна ", написа австрийският Der Kurier, представен от " Фокус ".

Мецола напомни за гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални и последните президентски избори в Русия, които не са били " нито свободни, нито почтени ".

Унгарският държавен секретар по държавните връзки Золтан Ковач е показал в обществената медия X в четвъртък, че Орбан е поздравил Владимир Путин за преизбирането му след оповестението на формалните резултати от изборите. Той също по този начин е отбелязал, че " съдействието сред Унгария и Русия, учредено на взаимно почитание, дава опция за значими полемики даже в сложен геополитически подтекст ".

Остри рецензии към провеждането на президентските избори в Русия

Така Орбан заобикаля решение на външните министри на Европейски Съюз. В взаимно изказване страните от Европейски Съюз остро разкритикуваха провеждането на президентските избори в Русия. В същото време те оповестиха и следствията от включването на окупирани украински територии в изборния развой.

" Така наречените избори в Крим и в елементи от районите на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон съставляват следващото явно нарушаване на интернационалното право от страна на Русия. В допълнение, независимостта, суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна са застрашени ", съобщи в понеделник (18 март) Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел. " Резултатите от изборите в никакъв случай няма да бъдат приети и са оскъдни ", написа той в Х.

" Украйна работи като щит за нас "

Роберта Мецола също по този начин е декларирала, че е " належащо да се построи нова европейска рамка за сигурност и да се продължи поддръжката за Украйна. Европейски Съюз би трябвало да форсира напъните си и да премине от диалози към дейности. Украйна работи като щит за нас ".

Също по този начин е значимо неизпълнените законодателни оферти като миграционния пакет на Европейски Съюз да бъдат признати преди европейските избори, е допълнила Мецола. Пакетът не е " магическо решение ", само че " демонстрира на популистите, че Европа е доста способна да намира решения ".

Европейският парламент желае да гласоподава миграционния пакет на идната си пленарна сесия през април.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР