Унгарският премиер Виктор Орбан поиска Русия и САЩ да започнат

...
Унгарският премиер Виктор Орбан поиска Русия и САЩ да започнат
Коментари Харесай

Украинците няма да излязат победители. Орбан поиска САЩ да преговарят с Русия за войната в Украйна

Унгарският министър председател Виктор Орбан изиска Русия и Съединени американски щати да стартират мирни договаряния за преустановяване на войната в Украйна. Той сподели, че Киев не може да победи Москва и подлага на критика европейските наказания против Русия, които по думите му вредят на страните членки на Европейски Съюз.

“Само договаряния сред Русия и Съединени американски щати могат да сложат завършек на спора, тъй като Русия желае гаранции за сигурността си ”, сподели Орбан в тирада на 23 юли в Румъния.

Съединени американски щати и съдружниците им участваха в траяли месеци диалози с Русия преди непредизвиканата ѝ военна експанзия против Украйна. По време на договарянията бяха обсъждани терзанията на Москва за сигурността ѝ, само че това не попречи на президента на Русия Владимир Путин да подреди навлизане на армията му в Украйна.

Унгарският министър председател Виктор Орбан поддържа близки връзки с режима в Москва и постоянно заема във връзка с Русия позиции, различаващи се от тези на останалите страни от Европейския съюз (ЕС).

Пример е политиката на държавното управление на Орбан във връзка с зависимостта от съветския природен газ. Европейската комисия ако Русия спре доставките на газ за страните от блока. В същото време унгарският външен министър посети Москва, с цел да изиска да купи от Русия още природен газ.

Будапеща поддържа въвеждането на глобите на Европейски Съюз против Русия след началото на войната в Украйна. Орбан обаче изиска изключение от петролното ембарго и блокираше приемането му до момента в който настояванията му не бяха изпълнени.

По време на речта си в Румъния в събота Орбан акцентира, че европейските страни също страдат от глобите против Русия и изиска блокът да премисли тактиката си във връзка с Русия и войната в Украйна. Според него Европейски Съюз “не би трябвало да застава на страната на украинците, а да се нарежда ” сред Киев и Москва.

“Санкциите на Европейски Съюз няма да трансформират развиването на войната ”, сподели Орбан и добави, че “украинците няма да излязат спечелили ” във войната поради “асиметричното предимство ” на съветската войска.

През последните дни против съветската войска, окупирала южния град Херсон. Западни разследващи организации и анализатори означават минималния прогрес на Русия през последните месеци и огромните загуби, които Москва понася. Според Киев значима причина за триумфите на украинската войска против съветските сили е военната помощ, която Украйна получава от Запада.

Ракетните удари на Москва против обитаеми места в Украйна надалеч от фронтовата линия обаче зачестиха през последните седмици. Атаките взимат десетки цивилни жертви.

Унгария е измежду най-зависимите от съветски природен газ страни в Европейски Съюз и получава към 85% от доставките си от съветската държавна компания “Газпром ”. Заради повишението на цените държавното управление на Орбан беше насила да отстрани тавана на цените на газа и електрическата енергия за семействата.

Таванът на цените беше едно от главните обещания на Орбан, които му помогнаха да бъде избран отново през 2014 година и през април тази година, когато завоюва четвърти следващ мандат като министър председател.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР