Унгарският премиер Виктор Орбан отдавна е най-известен с твърдата си

...
Унгарският премиер Виктор Орбан отдавна е най-известен с твърдата си
Коментари Харесай

Орбан търси помощ от чужбина за следващите унгарски парламентарни избори

Унгарският министър председател Виктор Орбан от дълго време е най-известен с твърдата си политика по отношение на имигрантите и бежанците, само че в този момент предприе внезапен политически завой на тематика „ етнически унгарци”. Партията на Орбан – " Фидес ", поде акция, ориентирана към етническите унгарци зад граница – да гласоподават на унгарските парламентарни избори следващата година.
Орбан е изпратил публично писмо към унгарските диаспори зад граница, като в него споделя, че в идващите години ще би трябвало да бъдат вземани значими решения за бъдещето на Унгария, а двойното поданство разрешавало на няколкохиляди унгарци да са част от унгарската нация, написа Politico.
Като съществена цел на акцията са посочени райони в Румъния – да вземем за пример Трансилвания. През юли локален клон на " Фидес " даже разгласи, че започва телефонна акция, с цел да убеждава маджарски жители с право на глас да се включат в парламентарните избори.
Унгарската изборна система е смесена – с мажоритарен и симетричен детайл, като мажоритарно може да се гласоподава единствено на унгарска територия. От 2010 година унгарското законодателство разрешава по-лесно на етнически унгарци в прилежащи страни да се възползват от права като на унгарците в Унгария, в това число правото на глас. Те могат да гласоподават и по пощата, за разлика от унгарските жители с адресна регистрация в Унгария, а също така би трябвало единствено да се записват в специфичен указател, което подклажда опасенията за вероятни изборни измами.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР