Унгарският премиер Виктор Орбан каза в петък, че ще трябва

...
Унгарският премиер Виктор Орбан каза в петък, че ще трябва
Коментари Харесай

Орбан иска да не се бърза с членството на Украйна в ЕС

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели в петък, че ще би трябвало да се отговори на " доста сложни въпроси " , преди Европейският съюз даже да стартира договаряния за участие с Украйна.

Страните от Европейски Съюз би трябвало да решат през декември дали да разрешат на Украйна да стартира договаряния за присъединение, което ще изисква единомислещата поддръжка на всички 27 членки. Дипломати споделиха, че Унгария може да бъде спънка.

" Не можем да избегнем въпроса - по кое време през есента ще имаме договаряния в Брюксел за бъдещето на Украйна - дали в действителност можем съществено да обмислим участие на дадена страна, да стартираме договаряния за присъединение с страна, която е във война " , сподели Орбан пред страната радио.

" Не знаем какъв брой огромна е територията на тази страна, защото войната към момента продължава, не знаем какъв брой е огромно популацията й, защото те бягат... да приемеш страна в Европейски Съюз, без да знаеш нейните параметри, това би било невиждано.

" Така че мисля, че би трябвало да отговорим на доста дълги и сложни въпроси , до момента в който стигнем до действителното решение за започване на договаряния за присъединение ", сподели той.

Орбан поддържа по-топли връзки с Москва за разлика от доста от сътрудниците си от Европейски Съюз и неведнъж е спорил с Киев, в това число за правото на етническите унгарци да учат на родния си език, откакто Украйна одобри закон от 2017 година, ограничителен потреблението на малцинствени езици в учебните заведения.

Орбан сподели пред Народното събрание в понеделник, че Унгария няма да поддържа Украйна по никакъв въпрос в интернационалните връзки, до момента в който езиковите права на етническите унгарци там не бъдат възобновени.

Унгария е член на НАТО и се опълчва на нахлуването на Русия в Украйна. Унгария отхвърли да изпрати оръжие на Украйна, само че приветства украинските бежанци, бягащи от войната.
 Орбан: Унгария няма да бърза с стартирането на Швеция в НАТО
Орбан: Унгария няма да бърза с стартирането на Швеция в НАТО

Не виждал опасност за сигурността на страната, която към момента не е получила ратификация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР