Унгарският парламент отхвърли предложението за гласуване на кандидатурата на Швеция

...
Унгарският парламент отхвърли предложението за гласуване на кандидатурата на Швеция
Коментари Харесай

Партията на Орбан блокира пътя на Швеция към НАТО

Унгарският парламент отхвърли предлагането за гласоподаване на кандидатурата на Швеция за присъединение към НАТО, което в допълнение отсрочва включването на скандинавската страна във военния алианс.

Унгария стана последната спънка за приемането на Швеция в НАТО, откакто в понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе в турския парламент протокол за утвърждение на приемането, съобщи БГНЕС.

Управляващата партия „ Фидес “, водена от популисткия министър председател Виктор Орбан, който се счита за един от дребното съдружници на съветския президент Владимир Путин в Европейски Съюз и има безусловно болшинство в унгарския парламент, отсрочва кандидатурата на Швеция от юли 2022 година

„ Депутатите от „ Фидес “ блокираха предлагането за насрочване на вота “, сподели Агнес Вадаи, народен представител от унгарската опозиционна Демократична коалиция и някогашен държавен секретар в Министерството на защитата.

Следващият вероятен метод за гласоподаване на ратификацията ще бъде на започващото на 6 ноември парламентарно съвещание, сподели тя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР