Унгарският министър-председател Виктор Орбан е готов да преговаря с австрийския

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан е готов да преговаря с австрийския
Коментари Харесай

Орбан е готов на преговори с Меркел и Курц за мигрантите

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е подготвен да договаря с австрийския канцлер Себастиан Курц и с немската канцлерка Ангела Меркел за двустранни покупко-продажби, които да лимитират незаконната миграция и да улеснят връщанията на нямащите право на леговище съгласно негово изявление за немския ежедневник „ Билд “, представено от Ройтерс.

„ Редът може да бъде единствено: договаряния сред Германия и Австрия, след това договаряния сред Австрия и Унгария “, споделя Орбан, представен от изданието. „ И единствено най-после, в случай че в действителност има изясненост за немската позиция, може да има договаряния сред Унгария и Германия. “

Консервативният блок на Меркел реши в понеделник да сътвори „ директни центрове “ по границата с Австрия за влизащите незаконни мигранти, чието първо влизане в Европейски Съюз е било записано в други негови страни. Те ще бъдат връщани там.

Решението избави от раздор консервативния блок сред християндемократите на Меркел (ХДС) и баварските им съдружници от Християнсоциалния съюз (ХСС), които желаеха по-строги ограничения за отраничаване на имиграцията. Сега Меркел се нуждае от поддръжката на съдружния сътрудник в държавното управление си, социалдемократите, за договорката.

Австрия й реагира, като предизвести, че може да наложи същите ограничения по южните си граници – Италия и Словения. Европейски водачи се притесняват, че сходна верижна реакция може да докара до разпад на системата за придвижване без граничен надзор в Европейски Съюз.

Междувременно немското вътрешно министерство заяви, че към този момент работи по подготовката на съглашения с други страни от Европейски Съюз за връщане на бежанци в страните, където те първо са подали молбите си за леговище.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер отива във Виена в сряда за диалози с Курц и Орбан има плануван среща с Меркел в Берлин.

Говорителка на министерството сподели, че още няма дати за сключване на споразуменията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР