Унгарските власти са арестували в Будапеща 45-годишен норвежец, заподозрян в

...
Унгарските власти са арестували в Будапеща 45-годишен норвежец, заподозрян в
Коментари Харесай

Ще унищожа невинните: Задържаха мъж, решен да надмине масовия убиец Брайвик

Унгарските управляващи са арестували в Будапеща 45-годишен норвежец, обвинен в подготовката на всеобщи убийства, които щели да засенчат всеобщото ликвидиране от 2011 година, осъществено от норвежкия крайнодесен екстремист Андерш Брайвик, заяви полицията.

Полицията в централноевропейската страна добави, че мъжът, чието име не се оповестява, е качил няколко изявления в портал за шерване на видео, в които е описал проектите си да извърши всеобщи убийства на неуточнено място.

Полицията съобщи, че обвиненият, който говорел най-вече на норвежки и в някои случаи на британски език, е декларирал, че има за цел да надмине по брой осъществените от Брайвик убийства. През 2011 година Брайвик лиши живота на 77 души.

" Мога да ударя на всички места. Летището, железопътен терминал, нищо не може да бъде проблем. Ще унищожа почтените ", цитира полицията думите на мъжа в някои от видеозаписите, по-късно изтрити.

Скандинавецът, който е бил арестуван от силите за битка с тероризма предходната сряда и подложен под арест в събота, е бил наказан за разнообразни случаи на принуждение и полови закононарушения в Норвегия, заяви унгарската полиция, базирайки се на информация, получена от управляващите в Осло, осведоми Българска телеграфна агенция. Не бяха споделени повече елементи за предходните му закононарушения.

Заподозреният е въдворен в психиатрична клиника, заяви полицията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР