Унгарските опозиционни лидери искат да победят - но първо ще

...
Унгарските опозиционни лидери искат да победят - но първо ще
Коментари Харесай

Кои политици от опозицията се целят в поста на Орбан

Унгарските опозиционни водачи желаят да победят - само че първо ще би трябвало да се състезават един против различен, написа.
Управляващата в страната партия от дълго време се възползва от раздялите в опозицията, с цел да се задържи на власт. Но с възходящите опасения по отношение на демократичното оттегляне на Унгария, съперниците на Орбан се съгласиха да опитат провокационен метод: Единство.
Шест политически партии от целия политически набор се ангажираха да отстранят разликите си и да вземат участие дружно в парламентарните избори през 2022 година, когато Орбан ще се стреми да си обезпечи четвърти следващ мандат. Те възнамеряват да излъчат общи претенденти във всеки от 106-те изборни региона на страната - както и общ претендент за министър председател.
И изборът на претенденти ще бъде оставен на гласоподавателите, като първичните избори са планувани за есента.
Сега има пет съществени претенденти, които се състезават за поста на Орбан.
Гергели Карачони, кметът на Будапеща
45-годишният кмет на Будапеща се счита за любимеца да стане претендент на опозицията.
Kaрачони е „ най-вероятният победител “ на първичните избори, сподели Рубер Ласло, анализатор в Института за политически капитал в Будапеща.
Първоначално член на партията " Зелена политика може да бъде друга " (LMP), Kaрачони сега е съ-ръководител на дребна демократична група " Диалог за Унгария ", като в същото време се употребява с поддръжката на Социалистическата партия.
Победата на кметските избори в столицата през 2019 година против подсилен от Фидес претендент беше удар за Орбан. Но възпроизвеждането на това показване на национално равнище може да бъде предизвикателство.
В жест към унгарци отвън столицата, кметът разгласи кандидатурата си през уикенда в Нирташ, село в североизточна Унгария, където е живял като дете. Със звука на кукуригането на петли на назад във времето, Карачони съобщи във видеоклип във Фейсбук, че задачата му е „ да сплоти Унгария “.
Основна тематика на посланието на Карачони е, че той ще се концентрира върху „ 99 % “, а не върху най-заможните унгарци. Той започва самодейност, наречена „ Движение 99 “, и се пробва да се показа като земен политик по времето, когато членовете на Фидес започнаха да стават синоним за безценен метод на живот. " Не съм пристигнал с хеликоптер ", сподели той в Нирташ.
Но остава неразбираемо дали, в случай че бъде определен за претендент на опозицията, Карачони може дейно да се свърже с неопределени гласоподаватели.
Петър Якаб: Най-популярният опозиционен водач
Якаб, който стартира кариерата си като преподавател, понастоящем служи като президент на партия " Йобик ", която през последните години се опита да премине от крайната дясна част на политическия набор към центъра.
Правнукът на маджарски евреин, погубен в Аушвиц, Якаб съставлява ново лице за „ Йобик ”. Но неговата партия продължава да се бори с въпроси дали е погребала изцяло ксенофобското си минало.
В началото на април социологическата организация ът Медиан откри, че Якаб е най-популярният опозиционен претендент. Месец по-рано анкета на Závecz Research също сложи Якаб преди всичко, като за него са 30 % от респондентите, които възнамеряват да гласоподават в първичните избори на опозицията ц
40-годишният мъж се оправи добре, като се брандира като елементарен човек, като моли към унгарците отвън огромните градове.
Но защото опозицията възнамерява два кръга на гласоподаване в първичните избори, да бъдеш най-популярният опозиционен водач може да не е задоволително. Тримата претенденти, които са отпред преди първия кръг ще преминат във втори тур, съгласно разпоредбите, открити от шестте опозиционни партии - толкоз доста ще зависи от това по какъв начин демократичните и леви гласоподаватели, които не са почитатели на „ Йобик ”, решат да разделят гласовете си.
На общите парламентарни избори обаче Якаб може да има преимущество.
За да завоюва през 2022 година, опозицията ще би трябвало да убеди „ доста стотици хиляди гласоподаватели, които към този момент не знаят дали изобщо ще гласоподават “.
„ Предполага се, че Якаб може да повлияе на тези няколко стотици хиляди нерешени, аполитични гласоподаватели, по-добре от Карачони “.
Клара Добрев: Евродепутат, известен измежду демократичните гласоподаватели
Вицепрезидент на Европейския парламент, Добрев взе участие в унгарската политика и обществена администрация от 90-те години на предишния век. Ако бъде определена, тя ще стане първата жена министър-председател на Унгария.
49-годишната Добрев е претендент на „ Демократична коалиция ”, партия, водена от брачна половинка й, някогашният маджарски министър-председател Ференц Гюрчани.
Макар да е известна измежду част от демократичните гласоподаватели, Добрев - чиято партия принадлежи към Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент - е разграничителна фигура, която ще се бори да моли към нерешени гласоподаватели и консерватори, разочаровани от Орбан.
Пред кореспонденти в понеделник Добрев сподели, че при сегашните условия тя ще каже „ хубави неща “ единствено за своите опозиционни съперници - с които се надява да образува необятно съдружно държавно управление, в случай че „ Фидес ” загуби.
„ Оптимистка съм. За първи път опозицията откри метод и съумя да се провежда в един в действителност единен блок против режима на Орбан “, сподели тя. „ Това е голямо достижение. “
Андраш Фекете-Гьор: Младият дилетант
 Орбан като Путин - ръководи, даже и да бъде свален публично от власт Орбан като Путин - ръководи, даже и да бъде свален публично от власт
Унгарският министър председател Виктор Орбан е един от най-обиграните политици в днешна Европа. За да подсигурява властта си, той предприе всевъзможни...
32-годишният водач на „ Моментум ” - член на „ Обнови Европа ” - също се кандидатира, макар че изостава в допитванията.
Фекете-Гьор се обръща към по-младите центристки гласоподаватели, само че остава неразбираемо дали би могъл да разшири базата си за поддръжка.
„ Движението „ Моментум ” и персонално Андраш имат големи заслуги в активизирането и активирането на младежите “, сподели Бернадет Шел, самостоятелен член на унгарския парламент, който е съдружник на придвижването. „ Преодоляването на апатията и включването на хората в политиката е безусловно належащо за смяната “, сподели тя.
Петер Марки-Зай: Десният новобранец
Консервативният татко на седем деца е кмет на южния град Ходмезовасархели, където той притегли вниманието на цялата страна през 2018 година, откакто победи политик от „ Фидес ” на спомагателни избори.
Неговата мощ е ролята му на новобранец и способността да притегля някои десни гласоподаватели. Но сега 49-годишният политик надали ще се оправи добре в първичните избори. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР