Унгарската нискобюджетна авиокомпания Wizz Air вчера закупи авиолайнер Airbus A321neo,

...
Унгарската нискобюджетна авиокомпания Wizz Air вчера закупи авиолайнер Airbus A321neo,
Коментари Харесай

Airbus за пръв път продаде сглобен в Китай самолет на европейска авиокомпания

Унгарската нискобюджетна самолетна компания Wizz Air през вчерашния ден закупи авиолайнер Airbus A321neo, който е съединен в цех в Китай, град Тиендзин. Крупният европейски производител на самолети продаде съединен в Китай аероплан на европейски клиент за първи път, заяви китайската организация " Синхуа ".

Центърът за доставка на самолети на Airbus в Китай назова договорката " значим " крайъгълен камък " за компанията. Генералният управител Кристоф Шремп разяснява, че на фона на бързото икономическо възобновяване на Китай центърът усилва потенциала за сглобяване, " с цел да отговори на търсенето на повече интернационалните клиенти ".

Моделът A321neo е най-големият аероплан от " фамилията " Airbus A320 и може да транспортира до 244 пасажери. Производствената база на Airbus в Тиендзин влиза в употреба през 2008 година, и е първата поточна линия за на компанията за цялодтно сглобяване на самолети, ситуирана отвън Европа. За 14 години заводът в Китай е създал 600 самолета от серията A320.

За 2022 година приходите на Airbus възлизат общо на 58,7 милиарда евро, което е с 13% повече от миналата година. А чистата облага е 4,2 милиарда евро, което е с 1% повече от 2021 година. Компанията през предходната година е доставила по поръчки на клиенти 661 самолета, което е с 8% повече от година по-рано. За тази година Airbus възнамерява доставки за самолетни компании на общо 720 самолета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР