Унгарската енергийна компания MOL Plc. придоби от Chevron Global 9,57%

...
Унгарската енергийна компания MOL Plc. придоби от Chevron Global 9,57%
Коментари Харесай

Унгарски енергиен гигант придоби близо 10% дял от нефтени находища в Азербайджан

Унгарската енергийна компания MOL Plc. закупи от Chevron Global 9,57% дял в нефтените залежи Азери-Чираг-Гюнешли в Азербайджан и 8,9% дял от газопровода Баку-Тбилиси-Джейхан, заяви компанията през днешния ден, представена от Ройтерс.

Базираната в Будапеща компания заплати сумата от 1,57 милиарда $ за двата дяла общо, с цел да се трансформира в третия по величина сътрудник в нефтодобивната област Азери-Чираг-Гюнешли, основана в Каспийско море. „ Тази съществена трансакция в размер на 1,57 милиарда $ е значим миг в построяването на интернационалното ни портфолио в региона на нововъведенията, в един от главните ни райони - Оперативно-наблюдателно дело, където ще се обединим с сътрудници от международна класа. След приключването на договорката към половината от производството ни ще пристигна отвън района на Централна и Източна Европа “, акцентира основният изпълнителен шеф на MOL Group Золт Хернади.

„ Това, което ни дава тази договорка, е дългоденствие и непоклатимост “, сподели изпълнителният вицепрезидент на MOL Берислав Гасо. "Компанията ще продължи да търси придобивания, само че към този момент не бърза. Всички по-нататъшни стъпки няма да бъдат толкоз огромни ", уточни още Гасо.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР