Унгария задържа приемането на Швеция в НАТО поради недоволство от

...
Унгария задържа приемането на Швеция в НАТО поради недоволство от
Коментари Харесай

Унгария чака Швеция да запее друга песен за Орбан, ако иска членство в НАТО

Унгария задържа приемането на Швеция в НАТО заради неодобрение от рецензиите на Стокхолм към политиките на премиера Виктор Орбан. Това съобщи представителят на унгарското държавно управление Золтан Ковач, представен от " Ройтерс ".

Преодоляването на разрива ще изисква старания и от двете страни, уточни той.

Швеция и Финландия дружно за присъединение към Алианса през май предходната година, изоставяйки десетилетия военна необвързаност - решение, провокирано от войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари 2022 година За приемане на участие обаче парламентите на всички 30 страни от НАТО би трябвало да ратифицират кандидатурите им. Процедурата обаче беше арестувана от Унгария и Турция.

След месеци на закъснение от страна на ръководещата партия " Фидес " на Орбан, през вчерашния ден Народното събрание на само че не и на Швеция.

" В случая с Швеция има огромен брой недоволства, които би трябвало да бъдат прегледани, преди участието на страната да бъде утвърдено ", означи Ковач.
 Унгарският парламент утвърди кандидатурата на Финландия за НАТО
Унгарският парламент утвърди кандидатурата на Финландия за НАТО

Турция остава единствената, която още не е утвърдила присъединението на Финландия

Шведските представители " неведнъж са имали предпочитание да атакуван Унгария посредством дипломатически средства, употребявайки политическото си въздействие, с цел да навредят на унгарските ползи ", съобщи той във връзка рецензиите на Швеция за ерозията на върховенството на закона от унгарското държавно управление през последните 13 години. Самият Орбан отхвърля тези обвинявания.

Той уточни, че Стокхолм е заел " враждебно отношение " към Будапеща от години.

Добавянето на неволите и недоволствата на Анкара не оставя доста място за маневриране, най-малко до момента в който шведите " не запеят друга ария " и не оказват помощ на тези дълготрайни рани да заздравеят , акцентира Ковач.

Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че турският парламент също ще се заеме с ратификацията на. Той обаче не утвърди кандидатурата на Швеция, която упреква в укриване на кюрдски екстремисти.
 Парламентът на Швеция гласоподава
Парламентът на Швеция гласоподава " за " участието в НАТО

Решението беше подкрепено с огромно мнозинство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР