Унгария ще наложи вето на всякакви санкции на Европейския съюз

...
Унгария ще наложи вето на всякакви санкции на Европейския съюз
Коментари Харесай

Орбан бесен, скочи срещу санкции за Русия

Унгария ще наложи несъгласие на всевъзможни наказания на Европейския съюз против Русия, засягащи нуклеарната енергетика, сподели през днешния ден по държавното радио унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украйна прикани Европейски Съюз да включи съветската държавна компания за нуклеарна енергетика " Росатом " в санкционния си лист, само че Унгария, където има издигната от Русия атомна електроцентрала, която Будапеща възнамерява да разшири с съветска помощ, блокира сходно решение.
-->
Орбан повтори в изявление, че върху глобите в региона на нуклеарната енергетика " явно би трябвало да се наложи несъгласие ".

" Няма да позволим проектът за включване на нуклеарната енергетика в санкционния лист да се реализира ", сподели унгарският министър председател и добави: " За това не може да става и дума ".

Унгария, която е страна членка на Европейски Съюз, нееднократно е подлагала на критика глобите на блока против Русия, въведени поради съветската инвазия в Украйна, и споделя, че те не съумяват съществено да обиден Русия, до момента в който основават риск за разрушение на европейската стопанска система.

Западът не е вкарвал наказания против " Росатом " от началото на войната в Украйна.

Унгарската АЕЦ " Пакш " разполага с четири дребни, създадени в Русия реакторa ВВЕР 440 с общ потенциал близо 2000 мегавата, които влизат в употреба сред 1982 и 1987 г.Тази електроцентрала създава близо половината от електрическата енергия в Унгария и получава нуклеарно гориво от Русия.Съгласно съглашение с Русия от 2014 година Унгария възнамерява да разшири АЕЦ " Пакш " с още два създадени в Русия реактора с потенциал 1200 мегавата всеки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР