Унгария се превърна в препятствие, след като на 16 декември

...
Унгария се превърна в препятствие, след като на 16 декември
Коментари Харесай

Орбан няма да ни спре за Шенген. Борисов му казал, че сме махнали...

Унгария се трансформира в затруднение, откакто на 16 декември Орбан уточни, че в случай че София не се откаже от директната такса за импорт на съветски газ, Унгария ще се възползва от правото си на несъгласие по въпроса с Шенген. 

 

България се отхвърли от тези свои планове и стремително гласоподава отпадането на тази такса при съвещанието през вчерашния ден. Това стана със 144 гласа " за ”.

 

" Информирах го, че през вчерашния ден Народното събрание дефинитивно отстрани спомагателната такса за транспорт на газ. В края на седмицата решението ще бъде оповестено и в Държавен вестник ", написа Борисов във Фейсбук.

 

" С унгарския министър председател се обединихме към извода, че всички въпроси в двустранните ни връзки са изчистени и Унгария ще продължи да поддържа изрично България в пътя ѝ към Шенген. Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и отсега нататък ще продължим да си сътрудничим в изискванията на разговор по всички тематики от дневния ред на Европейски Съюз ", отбелязва още водачът на ГЕРБ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР