Унгария, Полша и Чехия се открояват като най-силно "изоставащи" сред

...
Унгария, Полша и Чехия се открояват като най-силно "изоставащи" сред
Коментари Харесай

Доклад: Все още нито една държава не се представя достатъчно добре в борбата с климатичните промени

Унгария, Полша и Чехия се открояват като най-силно "изоставащи " измежду европейските страни в битката с климатичните промени, демонстрира оповестен през днешния ден годишен отчет, представен от ДПА.
Документът, квалифициран от неправителствената организация "Джърмануоч ", Института за нов климат и Мрежата за дейности в региона на климата, беше показан пет дни преди среща на върха за климата, домакини на която са Организация на обединените нации, Англия и Франция.

Той съдържа ранглиста, в която са включени 57 страни, подредени съгласно равнището на своите парникови излъчвания.

Според отчета България е подобрила позициите си и се е изкачила до 44-о място.

Унгария, Полша и Чехия, които са надлежно на 50-а, 48-а и 47-а, са най-зле представящите се европейски страни, включени в показателя за битката с климатичните промени. Начело в касацията са Швеция, Англия и Дания.

Най-зле представящите се страни в международен проект са Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Иран. "Отново представянето на Съединени американски щати е пагубно ", се споделя в отчета. Според него "в последната година от ръководството на президента (Доналд) Тръмп Съединени американски щати за повторно поред са на последното място, след Саудитска Арабия ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР