Унгария няма да приеме повече войски на НАТО на своя

...
Унгария няма да приеме повече войски на НАТО на своя
Коментари Харесай

Унгария не приема повече войски от НАТО

Унгария няма да одобри повече войски на НАТО на своя територия в границите на маневрите поради рецесията в Украйна. Това съобщи външният министър Петер Сиярто, представен от " Евронюз ".

Съединените щати изпратиха спомагателни бойци в Полша и Румъния. От своя страна Германия усили силите си в Литва. Войски на НАТО към този момент са ситуирани в Естония, Латвия и Литва и Полша.

Сиярто обаче бе безапелационен, че на унгарска територия няма да дойдат спомагателни войски.

" Не, не сме се съгласявали с това и няма да се съгласим, тъй като към този момент имаме войски на НАТО на територията на страната. Унгарската войска и унгарските въоръжени сили са в подобаваща форма, с цел да подсигуряват сигурността на страната. Така че нямаме потребност от спомагателни войски на територията на Унгария ", съобщи министърът.

Сиярто прикани Съединени американски щати, Европа и Русия да не прекъсват разговора, с цел да избегнат " най-лошия сюжет " във връзка с рецесията в Украйна. Според него Централна Европа ще бъде най-големият губещ при положение на експлоадиране на спор.

По думи на Сиярто актуалната рецесия подухва мемоари за Студената война и " многото десетилетия, през които страдахме ".

" Ето за какво не желаеме тези времена да се върнат. Призоваваме интернационалната общественост да направи всичко допустимо, с цел да не се върне Студената война, да не се върне даже логиката на психиката на Студената война, тъй като от историята сме го научили, за жалост доста ясно, че постоянно когато има спор сред Изтока и Запада, страните от Централна Европа губят. А ние не желаеме повече да бъдем губещи ", акцентира той.

" Трябва да влагаме в дипломация, би трябвало да влагаме в разговор. Ето за какво призоваваме Руската федерация и западните ни съдружници, огромните страни, мощните страни, да не губят вяра за спокойно споразумяване, а в противен случай - да беседват между тях ", още веднъж акцентира Сиярто.

Вашингтон и европейските страни предизвестиха Москва, че всяко военно навлизане в Украйна ще има " всеобщи " последствия за Русия, в това число наказателни стопански наказания.

Според Сиярто обаче тези ограничения не работят. Министърът напомни, че Русия е обект на западни наказания от 2014 година, когато нелегално анексира Крим и стартира да поддържа сепаратистите в Източна Украйна.

" Ако погледнете самите наказания, това е неуспех. Те не работят. Те са несполучливи ", безапелационен бе той и добави, че " търговията сред Германия и Руската федерация се е нараснала, откогато глобите са в действие ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР