Унгария не желае да се намесва в конфликта Русия-Украйна, тъй

...
Унгария не желае да се намесва в конфликта Русия-Украйна, тъй
Коментари Харесай

Централноевропейска държава запазва неутралитет в конфликта Русия-Украйна

Унгария не желае да се намесва в спора Русия-Украйна, защото това опонира на националните ѝ ползи. Това съобщи министър председателят на страната Виктор Орбан. Той разяснява обвиняванията на украинския водач Владимир Зеленски против него. „ Ясно е, че украинците желаят страните от НАТО да се причислят, да се включат във война във въздуха и да пратят оръжия. Ние не сме украинци и не сме руснаци, ние сме унгарци “, сподели Орбан, представен от новинарското издание на портала Събота Hungary Today.

Премиерът уточни, че има страни, които биха желали НАТО или Европейски Съюз да вземат участие до известна степен в спора, само че има и други страни, като Унгария, които желаят да останат настрани. Позицията на Будапеща е, че има спор в прилежащата страна и унгарците не би трябвало да остават безразлични към човешките премеждия. „ В резултат на това сме в рискова обстановка, само че заставаме на страната на Унгария и гледаме на обстановката от унгарска позиция. “, изясни Орбан.

Говорейки за вероятни наказания против енергийния бранш на Русия, унгарският образец означи, че Москва „ надали ги вижда “. Той добави, че разширението на глобите за енергетиката не е верният път за напредване към мир, би трябвало да се намерят различни способи, основно под формата на дипломатически стъпки.

В петък Зеленски упрекна Орбан в съмнение по отношение на налагането на наказания против Русия, както и за преноса на оръжия за Украйна през Унгария.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР