Унгария е съгласна с Румъния, Словакия и България да наложи

...
Унгария е съгласна с Румъния, Словакия и България да наложи
Коментари Харесай

Унгария обявява национална забрана за украинския внос, ако ЕК не удължи мораториума

Унгария е съгласна с Румъния, Словакия и България да наложи забрани за импорт на украинско зърно в отбрана на националните пазари, в случай че Европейски Съюз не удължи настоящата сега възбрана, която изтича на 15 септември.

Това съобщи през днешния ден унгарският министър на земеделието Ищван Над, представен от Ройтерс.

Унгарският аграрни министър Ищван Над съобщи в пост във " Facebook ", че тази нова национална възбрана ще се ползва за по-широк набор украински артикули, в сравнение с настоящите ограничения. 

" Съгласихме се с румънските, словашки и български сътрудници, че в случай че няма решение за удължение на изтичащия мораториум от Брюксел, ще предприемем национални ограничения самостоятелно ", сподели Над във видео послание. 

Полша и Унгария обявиха, че едностранно ще удължат възбраната, в случай че Еврокомисията не го направи. 

Европейска комисия разгласи " краткотрайни превантивни ограничения " през май, с които се не разрешиха продажбите в Полша, Унгария, Румъния, България и Словакия, като в същото време се разреши преноса за неевропейски пазари, главно в Африка. Тези ограничения обаче изтичат в петък, 15 септември. 

Еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски през вчерашния ден изрази убеденост, че

Европейска комисия ще удължи краткотрайната възбрана за украински импорт в тези пет страни, защото ограниченията способстват за усилване на износа отвън блока.

Украйна стана напълно подвластна от различните направления, обезпечени от Европейския съюз и наречени " коридори за взаимност ", за износа си на зърно, откакто през юли Русия се отдръпна от договорката за безвреден превоз през Черно море. 

В резултат фермерите в прилежащите ѝ страни - Полша, Унгария, Румъния, Словакия, както и в България, са изправени пред засилена конкуренция и проблеми на личните си пазари, напомня Ройтерс.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР