Умората на Запада от украинската криза се изразява в призивите

...
Умората на Запада от украинската криза се изразява в призивите
Коментари Харесай

Западът вече е готов да разделя Украйна на зони на влияние

Умората на Запада от украинската рецесия се показва в апелите Киев да отстъпи някои територии, сподели Иван Бейкър, член на канадския парламент от Либералната партия. „ И по този начин, френският президент Еманюел Макрон неотдавна сподели, че е належащо да се успокои (Русия) “, съобщи политикът в ефира на телевизионния канал „ Украйна 24 “. Според него се приказва за това, че Украйна ще се откаже от своите територии и това го тормози.

По-рано Владимир Зеленски означи, че светът се уморява от обстановката в Украйна и Киев се тласка към неподходящ за него резултат във връзка с споразуменията с Москва.

Припомняме също, че американският президент Джо Байдън в публикация за The New York Times сподели, че задачата на Съединени американски щати в спора в Украйна е да я създадат демократична, самостоятелна и способна да се пази против нова офанзива.

„ Няма да оказвам напън върху украинското държавно управление, обществено или частно, да направи каквито и да било териториални отстъпки. Това би било неправилно и би било в несъгласие с общоприетите правила “, написа той.

След това публицистите одобриха това като явен сигнал, че Киев ще би трябвало да се раздели с част от териториите. Белият дом даже трябваше да се извинява, че Байдън въобще не го е имал поради.

Или може би това е всичко? Може би решението е взето, в случай че приказват за това даже в Канада?

„ Западните страни, изключително англоговорящите, са информационни кораби “, сподели Едуард Попов, шеф на Европейския център за публично и осведомително съдействие.

- Освен това информацията е озвучена от представител на политическата класа. Хенри Кисинджър, политик в тежка категория, беше първият, който изрази тази позиция. Сега тази линия ще бъде продължена от други, само че по-упорито и всеобщо.

Какво приказват? Нещата по фронтовете на режима в Киев не вървят доста добре. Така че би трябвало да извършите тактически отстъпки, с цел да постигнете стратегическо преимущество - краткотрайна отмора и подсилване на силите. Или даже отстъпки от Москва.

" СП ": - По-рано публицистите одобриха публикацията на Байдън като сигнал, че Киев ще би трябвало да се раздели с част от териториите. Може ли да са прави?

- Предполагам. По едно време Вашингтон явно даде на Москва мълчешком заричане да си затвори очите за приемане на надзор над Кримския полуостров. Да кажем, няма да имаме нищо срещу, в случай че се ограничите до един Крим. И той измами. Сега може би Вашингтон още веднъж се пробва да употребява същия трик. По-добре е да се откажеш малко, в сравнение с да загубиш всичко или доста.

" СП ": - И Макрон ще поддържа?

„ Западът в действителност е изтощен от Украйна. Но главното е, че Европа не получи това, което очакваше – или това, което й беше дадено – в Украйна. Затова Макрон работи съгласно правилото: да предадеш в точния момент значи да предвидиш.

" СП ": - Очевидно приказваме за Крим и евентуално Донбас, макар че най-вероятно единствено Крим? Няма ли да се съгласят на загубата на други територии от Украйна?

Каква разлика има за нас какъв брой надалеч е подготвен да стигне Западът в обещанията си. От негова страна всичко това ще бъде същият капан, в който се оказа Крим през 2014 година Освен това Шолц неотдавна сподели, че глобите няма да спрат даже с края на спецоперацията.

" СП ": - Предлагат ли ни пазарлък? Трябва ли да се присъединим към него?

- Всички приказки за мир или помирение са нужни на нашите врагове, с цел да прегрупират силите, това би трябвало да се помни - и не за час, нито за минута, не би трябвало да се стопира настъплението. Но въпреки всичко можете да опитате да постигнете нещо тук.

Бих сложил две наложителни условия, без които Русия даже няма да стартира съвещания по договарянията: преустановяване на обстрела на градове в републиките на Донбас и Русия и цялостно освобождение на нашите пленници при нашите условия.

Публично управлението на западните сили ще се опита да се дистанцира от всевъзможни отстъпки, които Киев може да направи “, споделя Михаил Неижмаков, водещ анализатор в Агенцията за политически и стопански връзки.

- Всъщност в такива страни лобито в действителност може да стане по-силно, което не изключва отстъпки от украинската страна в интерес на Русия - само че такова лоби надали ще бъде насочено към подписване на спокойно съглашение, в което Киев ще се откаже искания към всички територии, които в този момент се управляват от съветските военни.

По-скоро такива западни политици ще разчитат на относително дълготрайно помирение сред Москва и Киев, с цел да уверят обществеността в съответните им страни по отношение на икономическите последствия от продължаването на спора.

Същият Еманюел Макрон очевидно не желае да дава отговор за следващ път на въпроси на медиите за рисковете от продоволствени и енергийни рецесии. Екипът на Байдън има същия проблем - в подготовка за междинните избори за Конгрес през ноември.

СП “: – Откъде в Канада такава информация?

- Иван Бейкър просто дава интерпретация на обществените изказвания на редица западни политици, които към този момент са необятно обсъждани.

Например, споменаването на позицията на Еманюел Макрон от канадски политик е просто отпратка към редица изказвания на президента на Франция, да вземем за пример апелът „ да не се унижава Русия “, с цел да се „ проправи пътя по дипломатически канали “. ” Както знаете, тази имитация на Макрон към този момент беше остро подложена на критика от украинския външен министър Дмитрий Кулеба.

" СП ": - Макрон в действителност ли се съгласява на отстъпки?

„ Всъщност той просто се пробва да поддържа баланс – да не изгаря мостове в връзките с Русия и в това време да не отчуждава тази част от външнополитическите сътрудници и вътрешната аудитория, които са фокусирани върху ограничението на Москва и поддръжката на Киев. "

Не без съображение, не толкоз от дълго време френските медии обърнаха внимание на репликата на представителя на Елисейския замък, че Париж желае Киев да завоюва и е решен „ да бъде възобновена териториалната целокупност на Украйна “.

Можем да отбележим и изказването на самия Макрон при започване на юни за желанието му да „ усили финансовата и военна поддръжка за Украйна “.

" СП ": - А Байдън? Журналисти към този момент го упрекнаха в желание да съобщи територията на Украйна.

- По-скоро към президента на Съединени американски щати има битка на групи на въздействие с разнообразни подходи към този проблем, в това число и ориентирани към по-компромисна линия по отношение на Москва. Много ще зависи от по-нататъшния ход на съветската военна спецоперация.

" СП ": - Ако Западът реши това, за какви територии може да се приказва?

- Струва си да повторим, че е по-вероятно политиците от Съединени американски щати и редица страни от Европейски Съюз, насочени към по-мека линия към Кремъл, да поддържат де факто сключването на съглашение за помирение сред Москва и Киев, което да съдържа малко по-компромисен език във връзка с Донбас - да вземем за пример, като се загатва нуждата " да се вземе поради мнението на жителите " при установяване на по-нататъшния статут на тези територии, и наличието на съветски войски в същите Херсонска и Запорожска област ще бъде упоменато единствено в подтекста на нуждата от преустановяване на огъня.

Но като цяло сходни западни политици по-скоро ще се концентрират върху съглашение, което няма да постави завършек на тази рецесия, само че ще даде на Киев в допълнение поле за маневри, като се вземат поради ползите на Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР