Умните и красивите“ няма тролове за онлайн пропаганда, те имат

...
Умните и красивите“ няма тролове за онлайн пропаганда, те имат
Коментари Харесай

Феи за пропаганда – тролската фабрика на „умните и красивите“

„ Умните и красивите “ няма тролове за онлайн агитация, те имат елфи! С това се хвалят самите Petko Petkov и Васил Игнатов, които седят зад тролската конструкция.

 

Под пост на административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов Facebook страница “Bg Elves ” написа: Вие бяхте посетени от българските елфи, откакто под обявата се изсипват десетки хейтърски мнения от анонимни профили.

 

Интересно е, че когато получават отговори, по този начин наречените „ елфи “ трият мненията си, очевидно останали без опорни точки. В търсене на известност на така наречен елфи, профил с име Васил Игнатов постоянно разяснява под политически постове, търсейки конфликт и сменяйки тематиката на обявата – държание, типично за печално известните тролски организации. Във въпросният профил няма фотоси или признаци, че зад това име седи действителен човек.

 

Facebook страницата и телеграм канала на феите на Демократична България са изпълнени с откровени подправени вести и внушения, ориентирани против Румен Радев, ГЕРБ, Възраждане и други. Често постовете им приключват с хаштаг #TrollLevel. Често се употребява език на омразата, хомофобски внушения и закани за кървави преврати – да вземем за пример: „ Обзалагаме се, че Радев и Малинов от много време са си първи приятелки “; „ Бъдете подготвени, ще станем очевидци на грозни и кървави подиуми. Войната влезе в България през парадния вход на най-миролюбивото президентство. “;

 

Обвързаността на тролската фабрика на Демократична България със страници като Антикорупционен фонд, Бърд, БиволЪ, БОЕЦ, „ Булеварт България “ на Асен Григоров и известни техни „ представители “ като Асен Генов, се удостоверява oт фотография в персоналния профил на Ивайло Мирчев със посочения за уредник на „ феите “ – Petko Petkov.

 

Снимката е снимана в меко казано несъответствуващ миг – на 7 февруари тази година цялата българска делегация прекарва нощта в бункер в Киев, откакто има бомбена опасност. Въпреки възбраната бомбоубежището да се напуща, Ивайло Мирчев не се преценява и отива да пие кафе в лобито на хотел с въпросния Петко Петков. Докато българските медии оповестяват за сериозна офанзива в Киев, Мирчев разгласява фотографията със своя приятел-фея и текст „ Добро утро от Киев “.

 

Кой е Петко Петков – в своя ФБ профил дефинира себе си като Нацист в Европейски парламент в България, а профилната му фотография е на жаба с каска и знамето на Украйна върху военна униформа. Преди няколко седмици Петко Петков е посетител на Асен Генов и е показан като част от „ BG Elves – групата, която разкодира имейлите, в които намерихме изгубената пътна карта на „ Турски поток “ през България “. Самият Петков живее в Киев и се самоопределя като хакер. В персоналния си профил постоянно споделя удивление към Лена Бориславова или към самия себе си – в това число публикация в „ Капитал “, отдадена на „ Петко и елфите, които осветяват българския интернет “.

 

В публикацията в изданието с сан на Библия за „ умните и красивите “ почитатели на Прокопиевата религия Петко Феята е разказан като воин, който от 2022 година живее в Киев. Той е от Стара Загора. Това е правилно, само че не е разказано, че в родния си град Петко Петков е прочут като ИТ-специалист, който е бил арестуван след опит да покаже по какъв начин могат да бъдат източени персоналните данни на всички жители с пробив в електронната система на Общината.  Заради неговата постъпка, снимана във ФБ клип, бе спрян достъпът до електронната система за записване в учебни заведения и детски градини. По случая през 2019 година е формирано досъдебно произвеждане за противоправно добиване на информация.

 

Всъщност феите на Демократична България са повече от тролове във ФБ – това са хора, които приканват за кървави метежи, популяризират агитация и са подготвени на всевъзможни противообществени прояви, с цел да заявят човеконенавистната си идеология. Бъдете деликатни, Демократична България феи дебнат отвред!

Автор: crimes.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР