Умна фабрика край Пловдив в съвсем близко бъдеще ще стане

...
Умна фабрика край Пловдив в съвсем близко бъдеще ще стане
Коментари Харесай

Завод край Пловдив разширява производството, търси още 100 р...

Умна фабрика край Пловдив в напълно близко бъдеще ще стане безусловно самостоятелна от природен газ. Schneider Electric стартира построяването на новаторска система за геотермална сила. Енергията ще се употребява както за изстудяване, по този начин и за отопление. 

„ Термопомпените елементи ще употребяват температурата на геотермалните води и ще създават топла вода за отопление през зимата и гореща вода за битови потребности целогодишно. В преходните сезони термопомпените елементи ще обезпечават посредством земното поле пасивно изстудяване, а в най-горещите дни охлаждането е интензивно с потребление на хладилния цикъл “, изясни Мария Топчийска, изпълнителен шеф на умната фабрика на Schneider Electric край Пловдив. „ При интензивно изстудяване топлината на кондензация може да се насочи към производството на битова гореща вода, като по този метод ще реализираме над 70% спестовност на електрическа сила. “, добави тя. 

Паралелно с нововъведението, в завода направиха през днешния ден първа копка за ново уголемение. Ще се вкарат три нови индустриални линии за автоматизирани прекъсвачи, с които общият размер на продукцията ще нарасне с близо 30%. Ще бъдат открити 100 нови работни места

Schneider Electric е сертифициран като Smart Factory от 2019 година. Към момента 80% от процесите в него са автоматизирани. Сертификатът даде опция заводът край Пловдив да се трансформира в демонстрационен Smart Factory център за 14 страни.  " Имаме подписан меморандум с Българската организация за вложения да демонстрираме и описваме за достиженията си тук на евентуални вложители ", изясни Радослав Кошински, шеф на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово.



Зам.кметът на Пловдив Георги Титюков поздрави мениджмънта на компанията за намирането на метод да са „ енергийно самостоятелни в тези сложни и странни времена “. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР