Умишлено занижените изисквания и подменените приоритети са изкуствено създадени, за

...
Умишлено занижените изисквания и подменените приоритети са изкуствено създадени, за
Коментари Харесай

Енчев: Правителството ще падне, ако свалим ветото срещу РСМ

Умишлено занижените условия и сменените цели са изкуствено основани, с цел да вдигнем ветото на РСМ за присъединението й към Европейски Съюз. Това сподели пред " Фокус " интернационалният анализатор Велизар Енчев. 

Според него България е трансформирала целите си и това се схваща след срещата на президента Радев с македонският министър-председател.

" Вместо приоритет №1 в българо-македонските връзки, по-точно в българо-македонските разлики да остане проблемите в присвоената българска история и присвоеното българско културно-историческо завещание, както и смяната на учебниците по история в Република Северна Македония, преди всичко се сложи точно въпросът за вписването на българите в Конституцията на Република Северна Македония.

Дори се сложи на трето място, защото на второ място бяха сложени тези стопански планове. Т.е. промяната на тези цели в действителност смъква летвата, която Македония би трябвало да прескочи, с цел да влезе в Европейския съюз.

Това е изкуствено занижаване на условията от българска страна, с цел да можем да отстъпим. И това съгласно мен е най-най-неприятната вест ", сподели още Велизар Енчев.

Добрата вест е слагането на алена линия от Корнелия Нинова във връзка с ветото ни към РСМ и в случай че държавното управление реши да вдигне възбраната единствено поради вписването на българско малцинство в Конституцията на Македония, съгласно Велизар Енчев Българска социалистическа партия ще напусне ръководството, а държавното управление ще падне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР