Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. „Цветан Лазаров“ в

...
Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. „Цветан Лазаров“ в
Коментари Харесай

Палеж в кабелна шахта на ЧЕЗ остави столичния „Дружба“ без ток

Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. „ Цветан Лазаров “ в столичния кв. „ Дружба “ провокира щета на кабелна линия и остави без електрозахранване към 5500 семейства и компании в региона на ж.к. „ Дружба 2 “, кв. Гара Искър и 7-ми км. „ ЧЕЗ Разпределение “ възвърне електрозахранването по различно трасе. За умишления палеж са известени органите на Министерство на вътрешните работи и представители на регион Искър, написа "Монитор ".
По информация на поданици от източния столичен квартал обаче от началото на юни по 4 часа дневно (по 2 часа заран и вечер) токът се стопира. На телефона на ЧЕЗ се чува записан отговор на оператор, обясняващ, че става дума за повреда.

От пресцентъра на ерепето осведомиха, че сдружението прави огромна реорганизация на стойност 4,5 млн. лева на подстанция „ Фестивална “, която доставя електрическа енергия на кв. „ Дружба “ и други столични квартали. За интервала на осъществяване на сходни обекти се употребява различно електрозахранване на потребителите. Това води до риск от претоварване на мрежата и е допустимо пораждане на повреди, както се случи в кв. „ Дружба “ предишни дни. Най-късно доникъде на юли би трябвало да завършат главните работи по реконструкцията, които крият известни опасности от прекъсване тока. Завършването въпросния план по проект е към края на ноември, прецизираха за „ Монитор “ от ЧЕЗ.

Оставяните без ток клиенти на ерепето се питат по какъв метод ще бъдат обезщетени за породените неудобства да бъдат оставени без ток, най-често заран при потегляне за работа и вечерно време, откакто към този момент са в къщи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР