Умът е бойно поле. Той е място, където избухват най-големите

...
Умът е бойно поле. Той е място, където избухват най-големите
Коментари Харесай

Човек може всичко, ако си промени мисленето

Умът е полесражение. Той е място, където избухват най-големите спорове. Там се сбъдват най-големите ни страхове, които в множеството случаи не се случват действително. 

Ако позволим на неприятните мисли да бродят в него повече от положителните, ще полудеем. Всъщност, личните ни мисли ни нараняват надалеч повече от постъпките на другите хора. Те ни лишават вътрешния мир, насладата, желанието за живот. Травмата е по-голяма от онази, която могат да ни причинят делата на останалите. 

Това написа известният блогър Марк в страницата си Marcandangel и продължава с думите „ знам, тъй като съм бил там ”. Той разсъждава по тематиката и твърди, че можем да стартираме да се лекуваме от паниката на ума, като си повтаряме рано заран: „ Освобождавам се от отрицателните усеща и мисли от през вчерашния ден. Нямам място за тях. Днес е нов ден. Ще се концентрирам върху положителното ”.

Толкова доста неща от живота не са под контрола ни. Жалко е да подценяваме това, което можем да направляваме, с цел да се почувстваме по-добре, а точно мислите си . Все отново, всеки от нас избира с кого да прекарва скъпото си време, с кого да поддържа връзка и да споделя парите и силата си. Как да реагира на нещастни събития и радостни новини.

Човек може да промени всичко, в случай че си промени мисленето, споделя блогърът. Само по този начин тръгваме по пътя към гонене на по-добър живот и реализиране на фантазиите си. Кое би трябвало да изхвърлим от мозъка си, с цел да се отправим в тази посока?

Марк предлага да се откажем от следните нездравословни мисли:

„ Мечтата ми може да изчака тъкмо в този момент. ”

„ В момента нямам време. ”

„ Не съм задоволително надарен за това. ”

„ Този проблем е прекомерно огромен, с цел да се позволи. ”

„ Още не съм подготвен. ”

„ Знаех си, че не съм задоволително добър. ”

„ Аз съм същински неуспех. ”

„ Просто желая всичко да върви по вода. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР