Ултиматумът, който Израел даде на Хамас 1 милион жители да

...
Ултиматумът, който Израел даде на Хамас 1 милион жители да
Коментари Харесай

Два големи риска могат да надвиснат над България

Ултиматумът, който Израел даде на " Хамас " 1 милион поданици да изоставен територията до събота, може да сътвори средносрочно и дълготрайно опасности за България.

" Рисковете са ясни – от една страна, бежанска вълна. Веднага споделям – сега няма такава непосредствена заплаха. Ако има бежанска вълна, тя ще е ориентирана към други страни, други направления, дори не и към посоката на България ", разяснява в Пловдив министър председателят акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Вторият риск са вероятни трудности при превоза на нефт, които биха могли да се отразят на цената на нефта и на газа. Като образец Денков даде цената на нефта, която се намали, а не потегли нагоре.

" Трябва да забележим по какъв начин ще се развие обстановката. Никой сега не може да предскаже тъкмо какво ще се случи " - сподели министър председателят. 

Денков уточни, че рисковете се правят оценка и са взети всички ограничения за страната. На съвещанието на Съвета за сигурност към Министерски съвет ще се показват отчети от разнообразни служби и, откакто се съпостави информацията от тях, ще се подхващат спомагателни ограничения.

" Ние към този момент имахме среща на контратерористичната група и всичко, което беше показано като вероятни опасности, краткосрочни и дълготрайни, е разисквано и всички ограничения, които е належащо, са взети. Срещата при президента, по-късно при Народното събрание – те бяха по-скоро информативни. Всичко, което трябваше да бъде взето като ограничения, към този момент е налице " - сподели Денков.

Премиерът посочи, че за момента няма потребност от спомагателни ограничения, само че при смяна в обстановката ще се подхващат. Затова и срещите по сигурността ще бъдат периодически.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР