Улица Дрян е най-заобикаляната улица в квартал Бояна. Там се

...
Улица Дрян е най-заобикаляната улица в квартал Бояна. Там се
Коментари Харесай

Години наред шахта наводнява улиците и домовете в Бояна

Улица " Дрян " е най-заобикаляната улица в квартал " Бояна ". Там се намира шахтата, която наводнява улиците и домовете на живущите. Този смут стартира преди няколко години. Потърпевшите споделят, че съгласно тях повода за преливането е нелегално включване на някои от блоковете в региона към системата, а нейният потенциал е непълен.

" Целият двор е във вода, който продължава и към улицата. Проблемът е от години. Всяка седмица подаваме сигнали до " Софийска вода ". Те идват, изпомпват и на другия ден казусът се завръща ", споделя Габриела Гаврилова, гражданин на квартала.

Собствениците на най-пострадалата къща, която безусловно е под вода, са наели юрист с вярата той да откри решение на казуса. Те не живеят в дома си от няколко седмици.

" Наводнява се тази къща. Не може да се употребява и притежателите бяха принудени даже да се реалокират на друго място да живеят. Долните къщи също се наводняват. Проблемът е, че " Софийска вода ", макар многократните сигнали на притежателите, не подхващат никакви съответни дейности, с цел да го решат. Въпреки че, имат обвързване по Концесионния контракт със Столична община ", безапелационен е юрист Иван Бойчев.

Не всички хора обаче имат опцията да се изнесат до момента в който извиращата шахта се оправи.

" Канализацията безусловно през седмица се запушва, носят се неприятни миризми. Да не споделяме случаите, в които излизат мокри кърпички, изплуват фекалии и по този начин нататък. В това зимно време е доста неприятно. Нали изключително ние сме хора водачи, пързаляме се тука ", споделя Никола Тухчиев - гражданин на квартала.

След всички несполучливи опити да разрешат казуса, жителите на " Бояна " вземат решение да се извърнат към Българска национална телевизия.

" Уличният канал по ул. " Дрян " в квартал " Гърдова глава " е построен по икономически метод и не дава отговор на техническите условия като осъществяване. Също по този начин не е предаден по открития ред за употреба. При постъпване на сигнали за запушвания " Софийска вода " навреме изпраща екипи за разчистване на канала и възобновяване на отводняването на парцелите ", показват в отговор от " Софийска вода ".

" За да се реши трайно казусът, е належащо да се разшири канализационната мрежа. До довеждане докрай на тази процедура, сдружението се ангажира да почиства профилактично или спешно оборудването, а при нужда и да прави частична замяна ".

Докато шахтата на улица " Дрян " бъде включена в капиталовата стратегия на " Софийска вода ", жителите на квартала ще продължат да джапат в мръсна вода за неустановен интервал от време.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР