Уличният художник Банкси и режисьорът Дани Бойл, спечелил Оскар, представиха

...
Уличният художник Банкси и режисьорът Дани Бойл, спечелил Оскар, представиха
Коментари Харесай

Банкси и Дани Бойл създадоха Коледен пърформанс във Витлеем


Уличният художник Банкси и режисьорът Дани Бойл, спечелил Оскар, показаха визията си за коледна пиеса във Витлеем, оповестява Artprice.

Пърформансът "Алтернативност" беше показан при започване на декември на паркинга на хотела с най-лоша панорама в света, ситуиран наоколо до стената разделяща Западния бряг и централния площад на град Витлеем Мангер, което някои считат за мястото на раждане на Христос. Дани Бойл прекарва месец и половина в кастинг на реализатори (дори магарета) и търси механически личен състав за пиесата, която пародира обичайна сцена на раждането на Христос, която се пресъздава в някои католически страни. Подробности за "Алтернативност" към момента не са разкрити. Известно е, че в една от сцените вземат участие локални деца, които пеят Jingle Bells под неестествен сняг. Изпълнението е снимано от BBC Two, а записът ще бъде излъчен в края на декември.

Филмът споделя историята на работата на Бойл, по-специално за това по какъв начин той приема офертата за съдействие от необичайния и неосезаем Банкси, с които в никакъв случай не се срещат, както и какво е чувството - да работи на място, където в никакъв случай преди не е ходил.

Редакторът на BBC Two Патрик Холанд споделя, че планът за пърфоманс е "сложно и самоуверено изследване на историята, която резонира с аудитория от всяка възраст". Самият Банкси намерено подлага на критика ролята, която Англия изиграва преди 100 години в историята на основаването на еврейска страна в Палестина. На 2 ноември 2017 година, в деня на 100-годишнината от Декларацията на Балфур, разделяща Палестина и Израел на стената в Йерусалим се появи „ опрощение “ с лицето на английската кралица Елизабет II и се организира обичайният "Five o'сloсk tea" с 50 палестински деца.

На стената има и друга работа дело на Банкси - с два ангела, които се пробват да разрушат бетонните плочи. Те се виждат през прозорците на хотела, с най-лошата гледката - открит през март, с цел да се привлекат туристи и основават работни места.

В допълнение, на 6 декември, деня, когато президентът на Съединени американски щати, Доналд Тръмп разгласи решението си да признае Йерусалим като столица на Израел, на вратата до католическия параклис се появи графит на Банкси озаглавен "Мир на Земята" с записка под линия: ". * Вижте периодите и условията". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР